El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida impulsa el Pla Estratègic de Turisme 2019-2022

REDACCIÓ
Publicat: 
17-12-2019
Actualitzat: 17-12-2019 18:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida impulsa el Pla Estratègic de Turisme 2019-2022
    Peu de foto: 
    Sònia Cascón
  • El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida impulsa el Pla Estratègic de Turisme 2019-2022
    Peu de foto: 
    Sònia Cascón

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha presentat avui el Pla Estratègic de Turisme del Pirineu i les Terres de Lleida 2019-2022, que incorpora un nou model de gestió turística basat en 4 eixos principals: l’excel·lència, la responsabilitat, l'ecologia, i la innovació, amb l’objectiu de posicionar el territori a mitjà i llarg termini com una destinació sostenible líder en turisme d’interior i de muntanya.

De cadascun d’aquests 4 eixos es deriven una sèrie d’accions sobre les quals el territori, amb l’impuls del Patronat de Turisme, actuarà els pròxims anys per millorar el seu posicionament en l’àmbit turístic. Una de les primeres iniciatives que ha fet el Patronat vinculades amb aquest nou full de ruta ha estat l’inici d’actuacions per aconseguir la implementació de la certificació Biosphere © Destination per al conjunt del territori de Lleida.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha explicat que “aquest Pla Estratègic és el resultat de mesos de treball i de reflexió, que s’ha fet de manera participada i consensuada per part de tots els agents que integren el sistema turístic de les comarques lleidatanes, amb representació del sector públic i privat, un procés en el qual han intervingut més de 500 persones mitjançant entrevistes individuals, reunions de treball i enquestes personalitzades i enquestes on-line per abordar diferents aspectes de la realitat turística de la nostra demarcació, com també en comparació amb altres destinacions competitives del nostre entorn”.

Rosa Pujol, ha explicat que entre els reptes que ha d’afrontar la demarcació de Lleida com a destinació turística “hi ha equilibrar la quantitat amb la qualitat del turisme, tenint en compte també altres factors com la desestacionalització, la diversificació del producte, el reequilibri territorial, la innovació, la governança i la sostenibilitat”. “Per primera vegada, ens dotem d’una eina de reflexió que ens ordena, alinea, i descriu un full de ruta sobre on fixar el desenvolupament turístic del conjunt de les comarques de Lleida a mitjà-llarg termini”, ha afirmat Pujol.

El document defineix la missió, la visió i els objectius per a cadascun dels 4 eixos principals, com també el perfil del turista, productes i mercats principals per a la demarcació i un seguit d’accions prioritàries per a la consecució d’aquest objectiu que es portaran a terme fins a l’any 2022.

Per la seva banda, Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme ha explicat les diferents fases que ha tingut el Pla Estratègic de Turisme del Pirineu i les Terres de Lleida que s’ha fet de manera participada i consensuada amb el sector turístic públic i privat de la demarcació de Lleida. També ha explicat els punts forts i febles del sector turístic, la Missió i la Visió del Pla, així com els eixos que vertebren el document de treball i les accions que a partir seguirà impulsat el Patronat per assolir els objectius marcats en el Pla Estratègic i on la formació “ serà clau per assegurar aquests objectius”. També ha anunciat que s’ha començat a treballar amb les agencies receptives de les comarques de Lleida la creació de producte turístic amb el segell d’ecològic i sostenible.

Comparteix

També t'interessarà