ElPozo Alimentación, Ramaderia Cortasa i Costa Food Meat, millors analistes de porcí del PronosPorc 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
15-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ElPozo Alimentación, Ramaderia Cortasa i Costa Food Meat, millors analistes de porcí del PronosPorc 2023
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

S’ha fet el lliurament de la XIII edició d’aquests guardons, aquest dijous, al Palau de Congressos la Llotja


Juan Pedro Florido, de ElPozo Alimentación, amb seu Alhama de Murcia (Murcia), Josep Maria Cortasa, de Ramaderia Cortasa a Penelles i Pere Riera, de Costa Food Meat, de Vic (Barcelona), s'han proclamat avui guanyadors de la tretzena edició del premis PronosPorc, guardons que lliura i organitza Mercolleida. L’acte ha tingut lloc al Palau de Congressos la Llotja de Lleida.

Els premis PronosPorc donen a conèixer el millor analista del sector porcí d'Espanya en base a les reunions setmanals dels mercats porcins que cada setmana tenen lloc a les instal·lacions de Mercolleida. Juan Pedro Florido ha rebut el PronosPorc d'Or de la categoria Porc d’Engreix, Josep Maria Cortasa de la categoria Garrí i Pere Riera de la categoria Verra.

Els guardonats són els següents:

Porc d’Engreix

  • Premi PronosPorc Or: Juan Pedro Florido, de ElPozo Alimentación.
  • Premi PronosPorc Plata: David Morales, de Costa Brava Mediterranean Foods.
  • Premi PronosPorc Bronze: Federico Beltrán, de Famadesa.

Garrí

  • Premi PronosPorc Or: Josep Maria Cortasa, de Ramaderia Cortasa.

Verra

  • Premi PronosPorc Or: Pere Riera, de Costa Food Meat.

Mercolleida i els Premis Pronosporc

Les cotitzacions de porcí que cada setmana estableix Mercolleida en les seves diferents categories (porc d’engreix, garrí i verra) són el resultat de reunions setmanals on els productors i escorxadors més representatius del sector porcí espanyol aporten els seus coneixements sobre la situació del mercat per tal que Mercolleida pugui establir la cotització setmanal que millor reflecteixi la realitat. Aquestes cotitzacions són utilitzades com a preu de referència per a més del 90% de les compres i vendes de porcs que es realitzen a Espanya i, en el cas del porc d’engreix, és la referència europea del preu espanyol. En aquest sentit, Mercolleida és la llotja amb major ponderació per a la confecció del preu mitjà espanyol de porcí que realitza el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i que recull després la Comissió Europea per calcular el preu mitjà europeu. Per tenir informats tant als membres d'aquestes reunions, anomenades Juntes de Preus, com als seus propis usuaris, Mercolleida disposa de contactes directes amb operadors i mercats de referència dels principals països productors de porcí i intercanvia informacions sobre els mercats internacionals. Amb aquestes informacions, Mercolleida elabora informes de mercat d’un alt nivell tècnic que utilitzen tant els membres de les Juntes de Preus com els propis usuaris de l'entitat.

Els premis PronosPorc són, per tant, el colofó a les Juntes de Preus que es realitzen a la seu de Mercolleida tots els dijous. Aquestes juntes estan formades per les empreses més representatives del sector, tant pel seu volum d’activitat com pel seu pes dins del mercat nacional i internacional. Així doncs, moments previs a l'inici de la sessió, els diferents operadors fan una un pronòstic del resultat amb el què creuen que Mercolleida tancarà la sessió. D'aquest factor, combinat amb el nombre d'assistències a les Juntes de Preus, surten els guanyadors del PronosPorc.

Comparteix

També t'interessarà