Festa francòfona a Lleida amb activitats educatives

M. CABELLO
Publicat: 
27-02-2018
Actualitzat: 27-02-2018 11:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Festa francòfona a Lleida amb activitats educatives

L’Alliance Française de Lleida reprèn el programa d’activitats educatives amb la celebració de la Festa de la Francofonia que, a partir de divendres que ve, pretén “promoure la cultura i la llengua franceses, que en els últims anys han quedat a l’ombra per l’anglès”, segons explica la directora, Virginie Benhamou. Amb aquest objectiu, l’entitat organitzarà cada divendres i dissabte fins al pròxim 17 de març un total de cinc activitats per a tots els públics, que finalitzaran amb unes jornades de portes obertes per assistir als cursos de francès. “Hem ideat tallers, xarrades i sessions de cine per a petits i grans”, destaca Benhamou, i subratlla que l’únic requisit per participar-hi és tenir un nivell mínim de la llengua.

Entre les propostes destaca la taula redona del 9 de març, que amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona permetrà als assistents exposar les seues opinions sobre els drets de la dona. Per als més petits, d’entre 3 i 10 anys, tindrà lloc el dia 3 de març una sessió de contacontes (10.30 hores). Per la seua banda, els adolescents podran disfrutar de dos sessions de curtmetratges provinents de països de parla francesa (16 de març a les 20.00 hores i 17 de març a les 12.00 hores).

L’Alliance Française es va fundar a París l’any 1883 i compta amb més de 800 seus arreu del món que també s’uniran a la celebració d’aquesta iniciativa amb activitats pròpies.

Jaume Magre, ‘pare’ d’una entitat amb més de seixanta anys

El polític Jaume Magre i Servet (1924-1999) va ser l’impulsor de l’Alliance Française de Lleida, la institució que va atansar a la ciutat la cultura i la llengua franceses, i que Magre va dirigir durant més de vint anys des de la fundació, el 1955. Abans, va estar al capdavant de la secció de l’Institut Francès de Barcelona a Cervera, que utilitzava les noves teories pedagògiques de Pierre Deffontaines. Fins a la dècada dels noranta, Magre va intervenir en la majoria d’iniciatives a favor de la cultura a través del càrrec com a responsable d’aquesta àrea a l’ajuntament de Lleida.
Comparteix

També t'interessarà