Instal·len desfibril·ladors als Centres Cívics de Lleida per ampliar la cardioprotecció a la ciutat

REDACCIÓ
Publicat: 
12-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Instal·len desfibril·ladors als Centres Cívics de Lleida per ampliar la cardioprotecció a la ciutat
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida instal·larà desfibril·ladors als Centres Cívics municipals per ampliar la carioprotecció a la ciutat. La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Consum, Comerç, Mercats i Participació i el suport de l’àrea de Salut Públic, és una mesura que contribueix al sistema de cures comunitari i que tramet tranquil·litat i seguretat a la ciutadania. La tinent d’alcalde Montse Pifarré i la regidora Marta Gispert, acompanyades del president de l’AV del Secà de Sant Pere, José Carreiro, han visitat el centre cívic d’aquest barri on s’ha ubicat recentment el desfibril·lador extern automàtic (DEA). També hi han estat presents els tècnics de Neosalus, Rafael Ramírez i Lucas Enrique.

Pifarré ha explicat que es tracta d’un dispositiu que ajuda a normalitzar el ritme cardíac de les persones i permet mantenir, en el cas d’urgència, les constants vitals de la víctima fins que aquesta pugui ser atesa pels serveis sanitaris. Pifarré ha comentat que són models adquirits a l’empresa Neosalus en arrendament, amb manteniment anual dels aparells. També inclou una formació específica.

La regidora de Participació Ciutadana ha assegurat que és una acció necessària, que complementa els desfibril·ladors que ja estan instal·lats a la ciutat, tant en edificis com al carrer, per tractar aturades cardíaques en casos d’emergència. Els centres cívics són equipaments amb una activitat notòria, per on passen moltes persones. Els aparells que s’hi instal·len són fàcils d’utilitzar i poden salvar la vida d’una persona.

Els aparells DEA es col·locaran als dotze centres cívics de la ciutat: Balàfia, Bordeta, Cappont, Ereta, Democràcia, Llívia, Magraners, Mariola, Pardinyes, Raimat, Secà de Sant Pere i Sucs. Un cop instal·lats, es farà una formació a partir del desembre a tots espais adreçada al personal que hi desenvolupa accions. És una formació de 4 hores homologada pel Consell Català de Ressucitació (CCR), amb una vigència de tres anys, que es pot renovar amb una altra formació recordatòria. Aquest curs inicial de desfibril·ladors i suport vital bàsic aprofundeix en el funcionament de l’aparell des dels vessants teòrica i pràctica i duen a terme simulacres i nocions de primers auxilis.

Lleida és una de les ciutats de l’Estat més cardioprotegida. La Paeria desenvolupa des del 2013 el projecte Lleida-Ciutat Cardioprotegida (abans Espai Cardioprotegit) que compta amb una xarxa d’aparells ubicats en edificis públics i al carrer. La implicació ha estat constant per anar ampliant el mapa d’aparells, per cobrir la màxima extensió i per atendre les assistències en els llocs on s’acostuma a aplegar més gent. Aquí pots consultar el mapa.

Comparteix

També t'interessarà