Javier Sólo, o com gestionar les emocions a través de la música

LLEIDACOM / Gerard Amigó
Publicat: 
15-02-2019
Actualitzat: 15-03-2019 15:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Javier Sólo, o com gestionar les emocions a través de la música

El talent d’aquesta setmana s’autodefineix com un cantador de secrets, perquè escriu i canta allò que no explica a ningú. Ens confessa que la música li serveix com a vàlvula d’escapament per gestionar les seves emocions, i que aquestes arribin al públic. Estem parlant de Javier Sólo, un popular músic de Terrassa que va venir a Lleida el 2012 per estudiar Educació Social, i ja s’hi ha quedat per desenvolupar una llarga carrera musical.

Els seus inicis es remunten ara fa quasi bé 14 anys, quan a partir d’una aposta amb un amic va acabar dalt de l’escenari del bar Tramuntana de Terrassa. “Aquell dia va ser quan em vaig donar compte que volia mostrar els secrets que anava escrivint a les persones, tenia una gran oportunitat d’ensenyar totes aquelles lletres que portava temps escrivint”, explica l’artista.

Des de que va descobrir el mític Loquillo -a l’adolescència-, Javier Sólo ha estat sempre un enamorat del rock. També és considera fan de ‘los letristas’ refererint-se a Joaquín Sabina, Yosi de Los Suaves o Fito de La Contrabanda. No té mal gust pensareu els més melòmans! Si alguna peculiaritat tenen les creacions d’aquest terrasenc de naixement i lleidatà d’adopció, és que fusiona rock amb diferents estils com pop i reggae.

Després de ser partícip en dos projectes com Javier Sólo y sus malas costumbres, i Parece mentira, aquest dissabte presenta al Cafè Beat Soul el seu primer disc en solitari Mejor Sólo y bien acompañado. Bé, sol del tot no ho ha estat, perquè  ha comptat amb 43 col·laboracions d’artistes coneguts del panorama català i nacional entre els quals Miki Santamaria (Doctor Prats), Miki Florensa (La Pegatina) Gnaposs (Jarabe de Palo) o Miguel Sánchez (Nova Saturno). “Totes les cançons tenen el seu què, són diferents, cada músic li ha donat el seu propi toc i sensibilitat, i això és el que buscàvem des de l’inici”, explica Sólo.

Preguntat per quina és la cançó més representativa del disc, al compositor se li fa difícil triar. Cada una és especial, però afirma que La guapa y el ciego, amb la col·laboració de Miguel Ángel Hernando (Lichis) i Litus (Sidecars), va ser la cançó que els va obrir les portes cap a Madrid.

La presentació del disc en acústic serà amb La Banda del Vecino, composta pels lleidatans Irene Garcés i Carlos Cerezo a la guitarra, Josep Pagés a la bateria i Edu Corral al baix. “Ells han col·laborat amb el disc, fet que era fonamental perquè sentissin seu el projecte, i ara en formen part”, afirma el cantant.

El públic present al Beat gaudirà d’un tastet d’una música que sonarà per tota Espanya amb concerts en ciutats com Madrid, Guadalajara o Bilbao. Javier Sólo creu que “és difícil ser músic a tot arreu, en aquest disc ens estan fent més cas a Madrid que a Barcelona pel tipus de música que fem”.

Respecte al futur, el talent es veu gaudint de la música, presentant aquest projecte al màxim de ciutats que pugui, però això sí, té clar que no vol deixar la seva residència de Castelldans. Un lloc tranquil on poder estar amb la família i pensar noves lletres. Et seguirem, Sólo! Molts èxits!

Comparteix

També t'interessarà