L'acusat d'estafar 141.000 euros a una dona que va conèixer per Internet accepta tres anys i mig de presó

ACN
Publicat: 
04-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'acusat d'estafar 141.000 euros a una dona que va conèixer per Internet accepta tres anys i mig de presó
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Bergadà Asociados)

L'acusat d'estafar 141.000 euros a una lleidatana que va conèixer per Internet ha acceptat tres anys i mig de presó. L'home havia ingressat al Centre Penitenciari de Ponent a finals de desembre després que l'Audiència de Lleida n'ordenés la detenció i ingrés a presó perquè havia incomparegut al judici fins a quatre vegades. Tot i que la vista programada per a aquest dimecres a l'Audiència havia de ser per decidir si l'home havia de seguir o no en presó preventiva fins a la celebració del judici, finalment l'acusat ha reconegut els fets i les parts han arribat a un acord, que contempla també una multa de 1.620 euros pel delicte d'estafa i que torni a la dona els dines estafats. La Sala també ha ordenat el seu reingrés a la presó.

L'home, C. S. Z., de 27 anys i veí de Mallorca, no s'havia presentat al judici fins a en 4 ocasions, tot i haver estat citat. La primera va ser el 6 d'octubre del 2021 i les altres tres al 2022; concretament el 16 de març, el 6 de juliol i l'1 de desembre. La fiscalia demanava que se li imposessin cinc anys de presó per un delicte continuat d'estafa, una multa de 4.500 euros i que indemnitzés la noia amb els diners estafats.

Amb l'acord, es considera provat que l'acusat va conèixer la noia a finals de 2016 a través de xarxes socials i va viatjar un cop a Lleida per conèixer-la en persona. Després van coincidir en una trobada de Youtube l'agost de 2018 a Cerdanyola del Vallès. Després d'aquesta trobada, a mitjans d'agost de 2018, l'acusat, sabent que la noia tenia diners, la va convèncer perquè invertís en diversos fons per guanyar diners.

La noia, confiant en ell, li va donar les claus del banc i del telèfon. Llavors, l'acusat es va quedar fins a 141.197,54 euros d'ella entre el 17 d'agost i l'11 d'octubre de 2018 a través de transferències directes i de préstecs demanats a nom d'ella que anava usant per fer apostes per Internet.

Comparteix

També t'interessarà