L'Arnau de Vilanova habilita el gimnàs amb 14 llits per a malalts amb coronavirus

ACN
26-03-2020
  • L’Hospital Arnau de Vilanova adquireix un equip portàtil de radiologia i dos ecògrafs ultralleugers

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha habilitat el gimnàs de rehabilitació amb 14 llits per acollir malalts amb coronavirus en cas que sigui necessari. Aquest espai també servirà per descongestionar el Servei d'Urgències. La instal·lació estarà disponible a partir d'aquest divendres. Segons han explicat des d'aquest hospital, els pacients que es troben en una situació crítica seran traslladats a un centre sociosanitari, més preparat per atendre'ls en la fase del final de la vida. Aquest centre, asseguren, rebrà el suport dels equips sanitaris dels hospitals.

Tal com asseguren des de l'Arnau de Vilanova, a Lleida hi ha els espais i recursos disponibles per gestionar de forma "correcta" aquesta situació i s'activaran "tots els recursos necessaris" per gestionar aquest episodi i oferir la millor atenció a la ciutadania.

De fet, els hospitals de Lleida compten amb la possibilitat de derivar pacients lleus a centres sanitaris privats i a hotels i de moment ja s'han derivat alguns malalts des de l'Hospital Arnau de Vilanova i el Santa Maria cap a clíniques privades com la Perpetuo Socorro o la Montserrat, totes dues a la capital del Segrià. A més, hotels com el Nastasi s'han ofert per acollir pacients amb covid-19 i Salut ho està estudiant.

La demarcació de Lleida ja compta amb més de 300 casos positius confirmats de coronavirus i vint morts.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?