Les persones amb càncer tenen un 34% més de probabilitats de perdre la feina que la població general

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
01-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les persones amb càncer tenen un 34% més de probabilitats de perdre la feina que la població general
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu: Pixabay

L'Associació Contra el Càncer alerta que molts pacients estan en situació econòmcia vulnerable


Les persones amb càncer tenen un 34% més de probabilitats de perdre la feina en comparació amb la població general, segons dades de l’Observatori del Càncer. En concret, un 28,4% asseguren haver perdut o deixat la feina després de la malaltia. D'altra banda, la reducció del 25% de la nòmina en les incapacitats temporals, sumat al llarg període d’aquestes per la malaltia, fa que molts pacients estiguin en una situació econòmica vulnerable. El càncer provoca un cost econòmic superior als 10.000 euros al 41% de les famílies durant la malaltia. Això les pot portar a una situació de risc d’exclusió social.

L’Associació Contra el Càncer, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer, ha fet una crida perquè tots els actors socials s’uneixin amb l’objectiu d’alleujar o reduir l’impacte laboral en les persones que han patit un càncer. A l’Estat espanyol s’estima que hi ha més de 2,2 milions de persones a les que se’ls n’ha diagnosticat un al llarg de la seva vida.

L’entitat ha alertat que l’augment de la taxa d’incidència sumat a la de supervivència planteja nous reptes, com la necessitat de posar el focus sobre les necessitats no cobertes. Entre aquestes, la pèrdua de treball i la reinserció laboral, que alerten que cada cop és més complicada. Això és així pel dolor, les dificultats de concentració o mobilitat, el cansament, els llargs períodes d’inactivitat o les seqüeles que deixa la malaltia en molts casos.

Comparteix

També t'interessarà