POESIA VISUAL

Tel: 973 390 718
Lo Pardal Plaça del Pare Gras · 25310 AGRAMUNT, Lleida · Tel: 973 390 718

POESIA VISUAL

EN LLIBRES 1971-1973

Poesia T747,   Tonada de la vista, de la dita, de la busca i de la troba,   Diari 1972,   Home llum Llim, Zero / D'un en un,   Poema de l'home.Z llibertat Z

 

Poesia T747

Primera selecció de poemes visuals de Guillem Viladot editada en format llibre de butxaca i distribució a llibreries. Recull sèries inèdites i poemes publicats a llibres d’edició limitada, i abasta de l’any 1959 a 1971.

S’inicia el llibre amb sis poemes de la sèrie Els Metaplasmes de 1959, quan encara basa l’obra en textos. Segueixen setze opus de l’obra Ia Urt de 1960, dotze poemes de Blancs Espirituals, set Pòster-poemes de 1968, els Cartrons Concrets de 1968 dedicats a “la vida”, “la societat” i “l’esperança”, la reproducció dels diagrames dels 5+1 lais concrets d’homenatge a Antoni Tàpies de 1969, 14 poemes del Llibre del joc de les macarulles verdes de 1969-70, i cinc obres de Darrera pauta, per ara de 1971.

 

 

 

Tonada de la vista, de la dita, de la busca i de la troba

Llibre realitzat en col·laboració amb Lluís Trepat, que realitzà 22 xilografies originals. Relligat i enquadernat amb tapes dures, incloïa un aiguafort addicional en alguns exemplars.

La idea del llibre és el qüestionament de la relació entre les imatges i les paraules que les defineixen.

La vista i la dita inicial relaciona harmònicament imatge i text. Veig un arbre, i dic que és un arbre, veig una gallina i dic que és una gallina, veig un riu i dic que és un riu, veig una muntanya i dic que és una muntanya, veig un auto i dic que és un auto, veig un espill i dic que és un espill, veig un cargol i dic que es un cargol, veig una mar i dic que és una mar, veig una cadira i dic que és una cadira, veig un molí i dic que és un molí, veig un home i dic que és un home.

Fins aquí aquesta descripció és comprensible. Comença després la desvinculació de les icones, a la part de la busca i de la troba: busco un arbre i trobo l’arrel, busco la gallina i trobo l’ou, busco un riu i trobo la font, busco una muntanya i trobo la plana, busco un auto i trobo la carretera, busco un espill i trobo la imatge, busco un cargol i trobo la pluja, busco una mar i trobo l’horitzó, busco una cadira i trobo les natges, busco un molí i trobo el vent, busco un home i trobo la història.

 

 

 

Diari 1972

Onze fulls relligats inclosos en una carpeta que duu el títol del llibre. Els poemes estan reproduïts en blanc i negre. Els elements són uns estrips de color negre, amb fragments de retall de paper de diari i lletres sovint isolades i majúscules, o simplement configurant una paraula “ma” o “jo

 

 

 

Home llum Llim, Zero / D'un en un

Llibre relligat de quaranta planes realitzat com un poema litarari, on només hi participa l’escriptura. La disposició en els fulls de la dreta orienten el llibre en una direcció, i els de l’esquerra en una altra, capgirant la visualització del volum. És un llibre que espot llegir en els dos sentits de la direcció.

La lectura de la dreta segueix l’evolució de la vida de l’home des de l’any u fins als cinquanta, i l’esquerra del Llim al Zero, i entre mig la llum.

Es tracta d’una obra de referència autobiogràfica en fer cinquanta anys.

 

 

 

Poema de l'home.Z llibertat Z

En format llibre de butxaca, unes cobertes amb el títol de l’obra en negre i vermell inclouen plegat el cartell del Poema de l’home en blanc i negre, amb l’abecedari on cada lletra descriu un atribut físic de l’home, fins que la darrera, la Z, accentua el mot “llibertat”.

 

 

 

 

← Tornar
© Lo Pardal · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Lo Pardal Plaça del Pare Gras · 25310 AGRAMUNT, Lleida · Tel: 973 390 718