POESIA VISUAL

Tel: 973 390 718
Lo Pardal Plaça del Pare Gras · 25310 AGRAMUNT, Lleida · Tel: 973 390 718

POESIA VISUAL

EN LLIBRES 1972-1979

Entre opus i opus,   Mmitt II poema de l'home,   Tot, III poema de l'home,   Sons de la Paura,   Cantates, fugues i colls de la baralla

 

Entre opus i opus

Aquest llibre planteja un diàleg entre l’home i la televisió. Les pàgines són plenes d’unes paraules atribuïdes a l’home: llibertat, pau, progrés, acció, present, història, terra o igualtat. Un troquelat circular deixa veure la paraula “tele”. Successivament un quadrat negre va creixent, a la vegada que progressivament, plana a plana,  va tapant la superfície dels mots fins a ennegrir-ho tot. De manera inversa la taca va minvant, però les paraules que apareixen són, ara, nevera, rentaplats, Coca-Cola, tergal, duralex, auto, tocadisc o tele. Finalment apareix un nou troquelat circular que encercla el mot “home”.

 

 

Mmitt II poema de l'home

Segona aproximació al Poema de l’home, que mostra paral·lelismes amb el llibre Home llum llim zero. Basat en etxt i no en imatge, ressegueix una línia horitzontal que duu per dalt i per baix una secceció de paraules. A la banda superior es va repetint quaranta-dues vegades la paraula “home”, després igualment “déu”, novament “DÉU” en majúscules i, finalment, “home”. Aquests mots coincideixen en la seqüència inferior on es passa “d’home” a “por” a “déu”, a “pare”, a “institució”, a “cultura”, a “poder”, a “alienació”, a “història”, a “DÉU” i a “home”.

Clou el llibre una definició de Molière: “Poesia=prosa+a+b+c”

 

 

Tot, III poema de l'home

Tercera i darrera aproximació al Poema de l’home. Vuit imatges que repeteixen el mot “tot” amb tipografia que crea un quadrat. A l’interior del mot es succeeixen les paraules “espai”, “llum”, “home”, “acció”, “treball”, “història” i “llibertat”.

 

 

Sons de la Paura

Edició de cinc fulls relligats amb una coberta amb títol de l’obra. Amb un fons de cartolina de color amarronat, cada full té impresa una vocal en negre, i en minúscula. Sota cada vocal hi ha unes barres horitzontals que il·lustren la fonètica de la vocalització de la lletra.

 

 

Cantates, fugues i colls de la baralla

Edició de 14 fulls independents, que no varen ser relligats sota cap coberta. Tots els fulls coincideixen en tenir com a fons planes diferents d’una guia telefònica de la província de Lleida, transgredida per una imatge, majoritàriament de cartes, i un títol referencial a la base inferior del full.

Fuga de poble, Fuga de vocals, Fuga de capitals, Fuga d’home, Fuga de cervells, Calcigada, Boga, Callís, Ludibri, Brell, Contesa, Oligarquia, Dictadura i Tecnocràcia.

 

 

 

 

← Tornar
© Lo Pardal · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Lo Pardal Plaça del Pare Gras · 25310 AGRAMUNT, Lleida · Tel: 973 390 718