La Guàrdia Urbana de Lleida commemora el seu 175è aniversari

REDACCIÓ
Publicat: 
05-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Guàrdia Urbana de Lleida commemora el seu 175è aniversari
  • La Guàrdia Urbana de Lleida commemora el seu 175è aniversari
  • La Guàrdia Urbana de Lleida commemora el seu 175è aniversari
  • La Guàrdia Urbana de Lleida commemora el seu 175è aniversari

La Guàrdia Urbana de Lleida celebra enguany el seu 175è aniversari al servei de la ciutadania i, especialment, dels lleidatans i lleidatanes. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, l’intendent de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, han presidit aquest dilluns l’acte commemoratiu per celebrar aquesta efemèride, on s’ha passat revista a la formació de la Guàrdia Urbana i s’ha descobert una placa commemorativa en record d’aquest aniversari.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat que “la Guàrdia Urbana excel·leix per la seva proximitat, sensibilitat cap a la ciutadania, per la seva professionalitat i voluntat de cooperació amb la resta de cossos i forces de seguretat i dels serveis d’emergència de la ciutat”. “La cortesia, la prudència i el caràcter és el pilar fonamental de tots i cadascun dels agents i les agents d’aquest cos policial”.

L’alcalde ha remarcat també “el salt qualitatiu que ha fet la Guàrdia Urbana de Lleida en els últims anys” i ha assenyalat la feminització del cos policial com un dels reptes pendents els propers anys.

“Amb aquest acte, avui volem reconèixer la història de la Guàrdia Urbana de Lleida, els seus valors, el seu treball per fer una Lleida més justa, amable i segura i el seu inestimable servei als lleidatans i lleidatanes les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any". "Sou un cos policial de referència no només a Lleida, sinó també arreu del territori”, ha conclòs el paer en cap.

La Guàrdia Urbana de Lleida es va crear el 20 de març de 1846 i és el segon cos de Guàrdia Urbana més antic de tota Catalunya, després del de Barcelona, i el quart de tot l’Estat després de Madrid (1839), Barcelona (1843) i Bilbao (1845).

L’acte commemoratiu ha comptat amb la presència de diversos regidors i regidores de la Corporació Municipal, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespin, la Presidenta de l’Audiència Provincial, Maria Lucía Jiménez, la directora dels Serveis Territorials de Justícia, Montserrat Messeguer, i diversos comandaments i representants dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, dels Bombers, dels Agents Rurals, i de la Internacional Police Association, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà