Les oportunitats immobiliàries que ofereix Mollerussa

REDACCIÓ
Publicat: 
12-11-2021
Actualitzat: 12-11-2021 8:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i l’Ajuntament de Mollerussa han analitzat la situació del sector immobiliari al municipi i les possibilitats que ofereix a les empreses promotores i constructores de la comarca, en la sessió immobiliària “Mol
  • L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i l’Ajuntament de Mollerussa han analitzat la situació del sector immobiliari al municipi i les possibilitats que ofereix a les empreses promotores i constructores de la comarca, en la sessió immobiliària “Mol

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) i l’Ajuntament de Mollerussa han analitzat la situació del sector immobiliari al municipi i les possibilitats que ofereix a les empreses promotores i constructores de la comarca, en la sessió immobiliària “Mollerussa: reptes i oportunitats del sector immobiliari”, celebrada aquest matí al teatre l’Amistat del municipi. L’acte ha comptat amb la participació de Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, Pere Garrofé, primer tinent d’Alcaldia i regidor de Planificació Estratègica i Urbanisme de Mollerussa, i Montse Pujol, presidenta de la Comissió Territorial de l’APCE a Lleida.

En aquesta sessió s’ha fet un repàs de l’evolució de la conjuntura del sector promotor i constructor a Mollerussa i el conjunt de la comarca. Segons les darreres dades estadístiques analitzades per l’APCE, entre gener i setembre 2021 està repuntant progressivament l’activitat promotora i constructora aquest any a Mollerussa després de la pandèmia.

En valors absoluts, Mollerussa registra 20 nous habitatges iniciats, xifra que suposa una variació d’un 900% respecte del mateix període de 2020, que només va registrar dos habitatges iniciats. Pel que fa als habitatges acabats en els primers nou mesos d’enguany, al municipi es van finalitzar tres habitatges, mentre que al 2020 no es varen registrar habitatges acabats.

A nivell comarcal, entre gener i setembre 2021 al Pla de l’Urgell es van iniciar 41 habitatges (variació d’un 241,7% respecte el mateix període de 2020), i se’n va acabar 19 (variació d’un 280% respecte gener-setembre de 2020).  

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat la posició estratègica i la demanda d’habitatge a la ciutat com a grans reclams per al sector de la promoció per fer noves promocions amb confiança per arriscar-se. En aquest sentit, s’ha referit a nous nínxols com són els més de mil estudiants que es desplacen cada dia a la ciutat per l’oferta educativa de grau superior única i singular i que demanden habitatge o els fluxos comercials que es generen a la ciutat així com els industrials. L’alcalde també s’ha mostrat partidari de modificar els POUM quan sigui necessari per tal de tirar endavant promocions d’habitatge a la ciutat i s’ha mostrat crític amb polítiques d’habitatge que s’estan duent a terme que no generen solucions a les problemàtiques existents.

Per la seva banda, el regidor de Planificació Estratègica i Urbanisme, Pere Garrofé, ha fet un resum de la feina feta des de la Borsa d’Habitatge de Mollerussa al llarg del 2020 en que s’han fet 4018 gestions. 2500 telefòniques i telemàtiques i 1478 de presencials, cosa que posa de manifest la demanda d’informació existent per part de la població. En aquest sentit, ha indicat que s’han tramitat 324 ajuts de lloguer i s’han registrat 182 sol·licituds d’habitatge de protecció oficial. També ha explicat que s’han fet 20 contractes de lloguer nous i que actualment se n’estan gestionant una setantena.

Per part del sector promotor i constructor, Montse Pujol, presidenta de la Comissió Territorial de l’APCE a Lleida, ha destacat la importància del sector promotor i constructor com una de les activitats econòmiques tractores de l’economia catalana, i ha lamentat la manca de seguretat jurídica que viu el sector a Catalunya arran de les darreres normatives aprovades en matèria d’habitatge i l’urbanisme, i que afecten negativament al desenvolupament d’un parc d’habitatge adequat i suficient per a respondre a la demanda de la societat catalana. Montse Pujol també ha senyalat la necessitat de reprendre l’activitat del sector a Mollerussa i al conjunt de la comarca aprofitant la nova conjuntura que s’obre postpandèmia i ha reconegut la tasca que fa l’Ajuntament del municipi per treballar conjuntament amb el sector. “Cal seguir desenvolupant polítiques d’habitatge conjuntes amb els agents privats per tal de poder donar una resposta realment efectiva a les necessitats dels ciutadans de Mollerussa i de la comarca”, afirma Pujol.    

Comparteix

També t'interessarà