⏯️ Més de 500 empreses i entitats s'han adherit al bo cultura jove

ACN
Publicat: 
23-07-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Més de 500 empreses i entitats s'han adherit al bo cultura jove
    Peu de foto: 
    Foto Carola López (ACN)
  • ⏯️ Més de 500 empreses i entitats s'han adherit al bo cultura jove
    Peu de foto: 
    Foto Carola López (ACN)
  • ⏯️ Més de 500 empreses i entitats s'han adherit al bo cultura jove
    Peu de foto: 
    Foto Carola López (ACN)

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, detalla que des de dilluns s'han adherit al programa bo cultura jove més de 500 empreses i entitats i que el seu departament treballa perquè siguin moltes més. Des de la botiga de discos Jazz Messengers de Barcelona, Iceta ha explicat que volen que aquesta ajuda arribi a tot arreu, fins i tot "a les llibreries més petites" de les zones rurals i ha lloat la feina que estan fent les federacions i les associacions perquè sigui així. El ministre ha subratllat que el principal objectiu d'aquest programa és que els joves "entrin a la majoria d'edat amb una injecció de cultura", els ha animat a "provar coses noves com l'òpera" i els ha recordat que poden convidar a una altra persona perquè els acompanyi.

"Volem que la gent agafi set de cultura i ajudar indirectament a les indústries culturals perquè això incrementarà les vendes i les subscripcions, serà una injecció molt bona per un sector que va patir molt durant la pandèmia", ha assegurat en declaracions als mitjans el ministre de Cultura.

Just quan fa cinc dies que es van obrir el termini perquè les empreses i entitats es puguin adherir al programa a través de la web www.bonoculturajoven.gob.es, Iceta ha celebrat que en menys d'una setmana s'hi hagin inscrit més de mig miler i ha reiterat que fer aquest tràmit és molt senzill. El ministre ha defensat que aquesta iniciativa que han copiat de França i Itàlia, on es paguen 300 i 500 euros respectivament, "és una oportunitat pel sector cultural per atraure joves". "Quan obres la porta de la cultura no la tanques mai més", ha reflexionat en veu alta tot animant als comerços petits de les zones rurals a sumar-se al programa.

Dilluns que ve serà el torn dels joves que aquest 2022 fan 18 anys. 2.000 catalans podran beneficiar-se del bo cultural jove impulsat pel Ministeri de Cultura amb una inversió a Catalunya de 32,7 milions d'euros. El bo cultural jove és una ajuda directa de 400 euros per adquirir productes i serveis culturals.

El bo servirà per comprar llibres, entrades de teatre, cinema, concerts així com per a subscripcions a plataformes digitals. Concretament, dels 400 euros, 200 seran per consumir art en directe (entrades per a concerts, cinema i espectacles així com museus), 100 es reservaran a la compra de continguts digitals i els 100 restants per a béns en suport físic.

Comparteix

També t'interessarà