Tres curtmetratges sobre el Pirineu dels anys 50 estrenen la Mostra de Cinema Etnogràfic

ECOMUSEU DE LES VALLS D'ÀNEU
ECOMUSEU DE LES VALLS D'ÀNEU Carrer del Camp, 22-24 · 25580 ESTERRI D'ÀNEU, Lleida · Tel: 973 626 436

Tres curtmetratges sobre el Pirineu dels anys 50 estrenen la Mostra de Cinema Etnogràfic

divendres 27 de juliol 2018

Una sèrie de tres curtmetratges sobre l’excursionisme i l’esquí al Pallars dels anys 50 del segle XX donaran el tret de sortida el pròxim dimarts a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu de la 8a edició de la Mostra de Cinema Etnogràfic. El certamen, de caràcter itinerant, recalarà a Esterri d’Àneu entre el 31 de juliol i el 4 d’agost.

El dimarts 31 de juliol, a les 22,30 h, es presenta 3 curtmetratges de Josep Camp i Permanyer (1909-2002), un dels quals retrata la primera competició d’esquí que es va dur a terme al Pallars, a Espot, l’any 1954.

El dimecres dia 1, a les 22,30 h, la Mostra acull una selecció de documentals vinculats a la figura de l’excursionista i divulgador Ernest Costa i Savoia, a qui es realitzarà un senzill homenatge.

La 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, els dies 2, 3 i 4 també acollirà curtmetratges i llargmetratges de cultura occitana, de França i Itàlia, que enguany és la cultura convidada al festival.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, una nova concepció

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu neix el 1994 a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica, on el visitant s’endinsa d’una manera activa i participa en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d’explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles de l’Àneu.

← Tornar
© Ecomuseu de les Valls d'Àneu · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ECOMUSEU DE LES VALLS D'ÀNEU Carrer del Camp, 22-24 · 25580 ESTERRI D'ÀNEU, Lleida · Tel: 973 626 436