Actualitat

Un alumne d'Inefc i dos de l'institut de la Pobla moren en una allau a Àsia

SEGREcom
23-06-2015
  • Un alumne d'Inefc i dos de l'institut de la Pobla moren en una allau a Àsia

Tres joves d'entre 18 i 24 anys, un d'ells alumne de primer d'Inefc Lleida i els altres dos estudiants de l'institut de la Pobla de Segur, van morir diumenge atrapats per una allau quan participaven al Kirguizistan (al centre d'Àsia) en una expedició del Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya (CTAC) que s'havia iniciat el 15 de juny i tenia previst finalitzar a mitjans de juliol. Pol Rodríguez, de Tarragona, Àlex Vicedo, d'Ontinyent, i Jos Cotrina, de Ripoll, es trobaven escalant una paret al Parc Nacional d'Ala Artxa amb set companys alpinistes, dividits en tres cordades, quan un dels grups, el de Pol, Àlex i Jos, que es trobava ascendint l'Ak-Too (4.620 metres), es va veure sorprès per una allau de neu. Els tres joves van quedar atrapats.

"Malgrat la seua edat tenien una experiència dilatada i l'accident només pot explicar-se per l'atzar, perquè era difícil de predir", va explicar ahir Elies Coll, president de CTAC, que també va assegurar que encara és aviat per conèixer-ne amb exactitud les causes, però que l'explicació més plausible és que fos un despreniment o una allau que arranqués els alpinistes de la muntanya que estaven escalant.

Després del succés, la resta de membres de l'expedició,que tenia per objectiu obrir nous camins de muntanya, van comunicar a mitja tarda de diumenge (hora catalana) el tràgic accident als familiars i a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, a la qual pertany el CTAC, i van iniciar les tasques per localitzar i recuperar els cossos, tasca que va durar deu hores.

Els cadàvers ja es trobaven ahir a Bixkek, la capital del Kirguizistan, on havien estat traslladats en helicòpter. Ahir s'estava a l'espera de poder ser repatriats amb la resta d'integrants de l'expedició, que van quedar il·lesos.

l'accident

Els tres joves morts escalaven una paret i l'allau els va arrancar de la muntanya

Comparteix

Altres notícies del dia