Inauguració de l'exposició de Philippe Lavaill amb espectacle i performance

Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal"
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001

Inauguració de l'exposició de Philippe Lavaill amb espectacle i performance

divendres 07 de desembre 2018

El MAU us convida a la inauguració de l'exposició de d'escultures "Arquitectures íntimes de Philippe Lavaill", i l'actuació del Grup Araki amb l'espectacle 'Reflexes'. Una performance poètico musical amb Jordi Burgueras (percusions) i Claudia C. de Q. el proper dijous 13 de desembre a les 20h al museu. 

  • Biografia de l’artista Philippe Lavaill (Perpinyà 1954)

Establert al nucli de Bescaran). És un artista polifacètic amb un gran domini de l'escultura del metall i que, a la vegada, domina també altres expressions artístiques: la  Il·lustració, la creació de joies, la fosa de metall, la serigrafia, la restauració, etc.

Format  a l’Escola Massa, l’Escola de la Llotja i l’Institut i Centre d'Art i Disseny de Barcelona, des de jove col·labora al taller de joieria, art i fosa del seu pare, Georges Lavaill, Maître Joailler, Commandeur des Arts et des Lettres. De la seva col·laboració sostinguda al llarg de set anys amb l'escultor Apel·les Fenosa, de qui aprengué noves tècniques escultòriques i que l'ajudà a acabar de desenvolupar un caràcter únic. Amb ell realitzà petits formats, escultures de grans dimensions i monuments. A tot això cal afegir-hi una altra col·laboració molt important per a la trajectòria de l'artista, la que mantingué amb Salvador Dalí en la dècada dels 70 a Cadaqués i Barcelona.

Philippe Lavaill ha realitzat diverses exposicions de la seva obra arreu del món, entre les quals cal en destaca les realitzades a Tòquio, Paris, Lausanne, Brussel·les, Nova York i el Quebec. 

← Tornar
© Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal" · Tots els drets reservats · Avís legal ·
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001