Afrucat demana una regulació

J. MARTÍNEZ
Publicat: 
16-11-2019
Actualitzat: 16-11-2019 11:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Afrucat demana una regulació

El director gerent d’Afrucat, Manel Simon, va manifestar ahir que cal una regulació de la producció del préssec i de la nectarina a nivell estatal com ja s’ha dut a terme a Catalunya. Després d’un inici de campanya que es va caracteritzar per uns calibres petits a tot Europa que la van llastar, la inversió en promoció i l’obertura de mercats no és suficient, per la qual cosa Simon creu que és necessari un “pla renove” a nivell estatal.

Quant a pomes, Simon va manifestar que, davant d’una caiguda notable del 20% de la producció al continent europeu, amb Polònia al capdavant amb un descens del 40%, la campanya de comercialització que comença després del Nadal ha de ser fluïda i “s’ha de vendre amb compte”. En aquest sentit, va dir que el mateix ha de passar amb les peres, en què també es va ressentir la producció a nivell europeu.

Simon va fer aquestes declaracions durant la celebració de la convenció anual d’Afrucat en què es compleixen 10 anys de la fusió de Catalonia Qualitat i Asofruit. “Afrucat s’ha convertit en un lobby, en una veu unitària davant les diverses institucions creant diversos indicadors que ens permeten vigilar els preus i prendre les millors decisions possibles.”

Comparteix

També t'interessarà