Arranca l'atenció mèdica a domicili per a malalts crònics a través de l'ús de 'tablets'

SEGREcom
Publicat: 
02-04-2014
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arranca l'atenció mèdica a domicili per a malalts crònics a través de l'ús de 'tablets'

El programa per millorar l'atenció a domicili dels pacients crònics amb problemes de mobilitat o patologies complexes ha arrancat en 12 CAP de Lleida (dos a Lleida ciutat i la resta en àrees rurals). Àngels Costa, adjunta a Atenció Primària a Lleida, va explicar que el programa e-CAP mobilitat, una aplicació que es descarrega a la tablet, permet accedir en tot moment a la història clínica de cada pacient, així com a la medicació que està prenent i a les visites que ha fet a Urgències o als CAP, sense haver d'imprimir aquesta informació prèviament, abans de fer una visita.

"Els pacients crònics que tenim en atenció domiciliària cada vegada són més complexos. Fins ara, cada vegada que havíem de fer una visita, calia imprimir molta documentació: historial, medicació, si tenen alguna al·lèrgia o les últimes analítiques que li havíem fet. Amb la tablet, ja no és necessari", explica Costa.

Afegeix que les tauletes també permeten fer un registre de la visita. La responsable d'Atenció Primària concreta que el programa no és per a tots els pacients crònics, sinó per als més complexos.

"A cada CAP tenim una infermera responsable del programa. Hi ha sanitaris que continuen fent domicilis sense tauleta, ja que el programa és per als pacients més complexos: els que tenen problemes de mobilitat, els que tenen múltiples patologies cròniques o estan connectats a algun tractament intravenós. Aquests són els que tenen prioritat, ja que de moment les tablets són limitades."

El projecte s'ha posat en marxa en 12 CAP, però l'objectiu és que tots els centres acabin tenint una tauleta. "Ara el que estem fent són proves amb la cobertura. Tenim un territori molt rural i això és un handicap", assenyala Costa.

Actualment, l'ICS té fins a 3.200 pacients en el programa d'atenció domiciliària. "El programa creixerà més. Cada vegada hi ha més gent que viu sola a casa i, d'altra banda, les entrades a les residències baixen perquè les famílies no s'ho poden permetre."

"A més, són pacients que solen estar millor a casa que a l'hospital", va concloure la responsable d'Atenció Primària.

Comparteix

També t'interessarà