Atenció de qualitat en salut mental

M. CABELLO
Publicat: 
11-10-2019
Actualitzat: 11-10-2019 9:23
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Atenció de qualitat en salut mental
  • Atenció de qualitat en salut mental

Oferir una atenció cada vegada més personalitzada i específica, que aposti per la inserció i fugi de l’estigma. Aquest és l’objectiu de l’àrea de Salut Mental de l’hospital Santa Maria de Lleida, que atén cada any una mitjana de 8.000 pacients de tota la província i que ha aconseguit reduir al 23% els ingressos hospitalaris de persones amb trastorn mental sever a través de programes d’acompanyament com el Pla de Serveis Individualitzats (PSI) o el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC).

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, el director clínic d’aquest departament a l’hospital lleidatà, Josep Pifarré, va posar en relleu “la transformació del model de tractament de la salut mental, que vagi més enllà del sistema sanitari i afavoreixi l’autonomia dels pacients".

Sota el lema “Parlar i escolar estalvia vides”, les activitats del Dia Mundial se centren aquest any en la prevenció del suïcidi. Els últims resultats de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el 2017 es van suïcidar 27 lleidatans, la qual cosa representa un 30,77% de casos menys respecte a l’any anterior. Pel que fa a la xifra de pacients atesos per temptatives de suïcidi, es manté en una mitjana anual de dos-cents lleidatans. En aquesta línia, la presidenta de l’associació Salut Mental de Ponent, Eva Barta, va destacar que “tenim el dret de construir una societat en la qual les persones sentin que tenen una vida que val la pena viure”. I per aconseguir aquest objectiu va exigir un pla nacional de prevenció del suïcidi, més suport a aquestes associacions i polítiques específiques en matèria de salut mental en tots els departaments públics.

Comparteix

També t'interessarà