⏯️ Cinc detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana en dues cases

ACN
Publicat: 
21-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Cinc detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana en dues cases
  Peu de foto: 
  Mossos d'Esquadra
 • ⏯️ Cinc detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana en dues cases
  Peu de foto: 
  Mossos d'Esquadra
 • ⏯️ Cinc detinguts per cultivar més de 1.500 plantes de marihuana en dues cases
  Peu de foto: 
  Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres cinc persones acusades per tenir dues plantacions interiors de marihuana en dues cases, una a Albinyana i l'altra al Vendrell, al Baix Penedès. Els detinguts són quatre homes i una dona, d'entre 25 i 47 anys, que estan acusats dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Els Mossos d'Esquadra van comissar més de 1.500 plantes de marihuana. A més, van provocar danys per valor de 22.000 euros a un veí de la casa del Vendrell que no va poder regar les vinyes de la seva finca perquè els arrestats tenien la llum connectada il·legalment.

La investigació es va iniciar el passat novembre arran d'unes informacions que feien sospitar que en una casa del Vendrell hi havia una gran plantació interior de marihuana. La casa sempre tenia les portes i finestres tancades, les persianes abaixades. A més, segons van comprovar els agents, la casa desprenia una forta olor de marihuana i des de l'exterior era evident el soroll de maquinària, concretament d'aires condicionats.

Durant la investigació, els mossos van detectar una segona casa a Albinyana que van relacionar amb el mateix grup criminal i on, segons van comprovar, també s'estava cultivant marihuana. 

Els Mossos van fer dimecres dues entrades i perquisicions simultànies a les dues cases. En la primera casa van fer tres detencions, dos homes i una dona, i van comissar 800 plantes de marihuana distribuïdes en dues sales diferents. A més, també van trobar 20 kg de cabdells preparats per a la seva distribució i 23 kg de cabdells més en procés d'assecatge. En la segona, els agents van detenir dos homes més i es van comissar 730 plantes, 30 kg de cabdells i 15 kg de marihuana molta.

Segons informen els Mossos, el delicte de defraudació de fluid elèctric que s'atribueix als detinguts va causar un gran perjudici econòmic a la finca que es trobava al costat de la casa del Vendrell, ja que l'energia elèctrica que tenia contractada el propietari de la fina perjudicada no va poder arribar amb normalitat perquè els arrestats tenien connectada il·legalment la llum. Això va provocar que el propietari no pogués regar els ceps i els danys que li van ocasionar a la collita superen els 22.000 euros.

Dos dels detinguts van passar aquest divendres a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els altres tres arrestats passaran a disposició judicial en les properes hores.

Comparteix

També t'interessarà