Confirmen la necessitat de mantenir les Unitats de Teràpia Electroconvulsiva com a servei bàsic

REDACCIÓ
Publicat: 
30-06-2021
Actualitzat: 30-06-2021 12:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Confirmen la necessitat de mantenir les Unitats de Teràpia Electroconvulsiva com a servei bàsic

Les Unitats de Teràpia Electroconvulsiva són necessàries com a procediment mèdic essencial per a pacients crítics, segons un estudi realitzat a Lleida per a personal investigador de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida (HUSM), el Departament de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) i membres del grup de recerca Fonaments biològics dels trastorns mentals de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). La recerca, que es va realitzar amb 31 pacients del 16 de març al 16 de maig de 2020 de l’HUSM, ha confirmat la viabilitat i necessitat de mantenir el funcionament d’aquestes unitats com a servei bàsic durant els confinaments causats per la pandèmia de la COVID-19.

L’estudi, que s’ha publicat a la revista Journal of affectivedisorders,  també va exposar que cap pacient va presentar una recaiguda, i que no va haver-hi contagis entre els pacients i el personal de la unitat en aquest període analitzat. “La Unitat de Teràpia Electroconvulsiva va decidir mantenir la seva activitat i adaptar-se a les limitacions existents per a poder continuar tractant a pacients greus” han explicat els autors de l’estudi en què hi participen Metges Interns Residents de psiquiatria i facultatius del servei de Salut Mental de l’HUSM que també pertanyen al grup de recerca Fonaments biològics dels trastorns mentals de l’IRBLleida.

La teràpia electroconvulsivautilitza un corrent elèctric per a tractar la depressió i altres malalties mentals. Durant la teràpia, el corrent elèctric provoca una convulsió al Sistema Nerviós Central, que pot ajudar el cervell a "reconnectar-se" a si mateix, la qual cosa ajuda a millorar els símptomes.

Comparteix

També t'interessarà