Dansa i música amazic amb Fatima Tihihit, a l'Auditori Enric Granados de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
22-05-2024
Actualitzat: 22-05-2024 12:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Dansa i música amazic amb Fatima Tihihit, a l'Auditori Enric Granados de Lleida
    Peu de foto: 
    Fatima Tihihit ©Ajuntament de Lleida

L’Auditori Municipal Enric Granados presenta aquest divendres, 24 de maig a les 20 h, una proposta per conèixer i gaudir de la dansa i la música amazic, a través de l’actriu i cantant marroquina Fatima Tihihit. Acompanyada d'una banda tradicional berber i dues ballarines, pujarà a l’escenari per endinsar el públic en el cant i la cultura berber.  Tihihit va néixer el 1969 a Tamanar, a la regió d’Ihhan d’Essaouira, Marroc, raó per la qual va ser anomenada Tahhit (que significa la dama de la regió de Haha en llengua amazic). Fàtima tenia un clar talent musical, cosa que la va fer unir a la banda Hajj Muhammad Al-Bansir el 1983 i convertir-se en cantant professional. El 1986 va fundar el seu propi grup, en què va treballar com a destacats artistes com Haj Omar Wahrouch i Ait Bounsir. Fatima Tahhit ha participat en diversos festivals dins i fora del Marroc, com França, Indonèsia, Estats Units d’Amèrica i Aràbia Saudita.

El dia abans del concert, el dijous 23 de maig, l’Associació Nostàlgia Familiar Lleida, amb col·laboració amb l’Auditori, ha organitzat un taller de música tradicional berber en què introduirà els diferents instruments musicals típics de la cultura berber marroquina: hejehoj, krakeb i violí. Comptarà amb tres dels músics berbers que acompanyaran a Fatima Tihihit en el seu concert. En el taller, que tindrà lloc a la plaça de l’Ereta, al Centre Històric, que començarà a les 18 h i tindrà una durada de 1 h 30 min, també hi col·laborarà el grup lleidatà d’origen amazic, Marmo Amazic, de l’Associació Nostàlgia Lleida. És una activitat recomanada per a tots els públics, gratuïta i oberta a tothom.

Darrera conferència del cicle “Parlem de Música”

El cicle “Parlem de Música, una eina per anar de concert”, que s’inclou dins LaTemporada Lleida, acaba aquest dimecres a les 18.30 h amb la conferència “Introducció a Porgy and Bess”, de George Gershwin. La xerrada va a càrrec de l’historiador de l’art i musicògraf, Albert Ferrer Falmarich, qui parlarà de la que es considera una de les grans òperes del segle XX. “Porgy and Bess” es podrà gaudir a l’Auditori el diumenge 2 de juny, gràcies a la producció de l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb el pianista Marco Mezquida. L’entrada a la conferència és gratuïta.

Últim concert del cicle de Jazz Acústic 2024

També aquesta setmana,  l’Auditori serà l’escenari de l’últim concert del cicle de Jazz Acústic 2024 en mans de la formació lleidatana Hot Seven Apples. Tindrà lloc el dijous 23 de maig, a les 20h, a la sala 2 de l’Auditori.

Hot Seven Apples és una nova formació que repassa els grans compositors i agrupacions del jazz des d’una visió original i innovadora. Es tracta d’un conjunt de músics que pertanyen a dues generacions separades per tres dècades i que comparteixen una mateixa passió. Amb una posada en escena treballada i fresca que pretén arribar a tots els públics, siguin o no amants del gènere, vol recuperar els estàndards més representatius de les diferents etapes del jazz amb arranjaments i composicions pròpies.

Comparteix

També t'interessarà