El Consell del Segrià se suma a la celebració del 25N amb diversos actes

REDACCIÓ
Publicat: 
21-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Consell del Segrià se suma a la celebració del 25N amb diversos actes
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Segrià

El Consell Comarcal del Segrià se sumarà un any més a la celebració del 25N Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones amb l’organització i participació en un seguit d’actes que tindran lloc en diversos espais de la comarca durant aquest mes.

Una de les activitats serà la presentació del conte infantil il·lustrat ‘La nova casa de la Sara’, una producció del Consell Comarcal i l'entitat Refem que tindrà lloc a la sala de plens del Consell Comarcal el dimecres 23 de novembre a les 11.30 hores. 'La història de la Sara' pretén ser una eina que pugui permetre l’expressió emocional i el diàleg obert i lliure sobre els problemes i situacions que els infants poden viure en situacions de sortida urgent de la llar familiar com és el cas de les violències masclistes.

Un dia després, el dijous 24, a les 18 hores, la Biblioteca de Torres de Segre serà l’escenari de l’escape room ‘Present i futur de les reivindicacions feministes’. Aquest acte anirà a càrrec de Genera i té com a objectiu posar consciència sobre la importància que té cada persona per tal d’aconseguir una societat més justa, igualitària i lliure de violències. 

El divendres 25 tindrà lloc l’acte acte institucional conjunt per commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Se celebrarà a les 12 hores a la plaça Paeria de Lleida i inclourà la lectura del manifest institucional. Aquest mateix dia, però una estona abans el Consell Comarcal del Segrià haurà celebrat un acte participatiu adreçat al personal de l'ens, amb el desplegament de la lona amb el llaç lila a la façana i una lectura col·laborativa del manifest.

Encara el dia 25, hi ha previstes dos activitats més: a les 18 hores, a la Sala Cooperativa de Vilanova de Segrià, es farà la xerrada ‘Com construïm el gènere? Què és i per què serveix?’, a càrrec d’Anna Lloret, psicòloga del SIAD Segrià, que parlarà de com els estereotips de gènere afecten la salut emocional i física de les persones, i de quines eines podem utilitzar per prevenir-ho; i a la mateixa hora, però a la sala petita d’exposicions de l’Ajuntament d’Alpicat, es durà a terme una visita dinamitzada a l’exposició ‘Històriques. Dones que han fet història’. La mostra quedarà instal·lada en aquest espai fins al 30 de novembre, i inclou dotze tòtems il·lustrats mitjançant els quals es vol donar visibilitat i reconeixement a dotze dones que han destacat en diferents camps com la pintura, la música, la física, la tecnologia, l’aviació o les expedicions espacials, entre altres. 

Passant ja al dissabte 26, a les 19 hores la Sala del Ball de Puigverd de Lleida serà l’escenari de l’espectacle teatral ‘Ludere’, a càrrec de la companyia INhabitants. L’obra proposa una segona lectura del conte de la Caputxeta Vermella que és una barreja de ficció i realitat, un reclam per a un futur segur, lliure de llops. 

El darrer dels actes programats està previst per al dilluns 28 de novembre a les 10 hores a la Sala Social de Torrefarrera, i consistirà en el monòleg ‘Això no és amor’, a càrrec de Marina Marroquí. Es tracta d’un recorregut, a través de l’humor, sobre la societat que ens educa (televisió, música, cine,...) per treballar el pensament crític dels més joves i la interiorització tòxica de l’amor romàntic.  Va adreçat a alumnes de 3r i 4t de l’ESO i de 1r i 2n Batxillerat de l’Institut Joan Solà de Torrefarrera.

A més, durant aquest mes de novembre també es podran veure dues exposicions. Així, d’una banda, el vestíbul del Consell Comarcal acull l’exposició ‘Dones rurals, dones de Lleida’, un recull de biografies que vol donar visibilitat i reivindicar dones del món rural de Lleida que han estat referents per a altres dones i per a les seves comunitats i municipis. La mostra ja es pot veure i estarà instal·lada al Consell fins al 28 de novembre.

Una altra exposició que s’emmarca dins els 25N és la titulada ‘Lliures i sense por’, una mostra que convida a reflexionar sobre què són les violències sexuals, com es poden identificar, quines són les causes i què es pot fer davant les situacions de violència. En aquest cas, l’exposició es pot veure del 21 al 28 de novembre al vestíbul de l’Ajuntament de Torres de Segre.

Comparteix

També t'interessarà