El convent de Sant Bartomeu de Bellpuig acull aquest vespre el concert del quartet femení ‘Les Kol·lontai’

REDACCIÓ
Publicat: 
17-08-2019
Actualitzat: 17-08-2019 9:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El convent de Sant Bartomeu de Bellpuig acull aquest vespre el concert del quartet femení ‘Les Kol·lontai’
  • El convent de Sant Bartomeu de Bellpuig acull aquest vespre el concert del quartet femení ‘Les Kol·lontai’

Les Kol·lontai, el quartet femení format per Meritxell GenéMontse Castellà, Sílvia Comes i Ivette Nadal, presentaran avui dissabte a les 8 del vespre a Bellpuig el seu disc ‘Cançons Violeta’, en el qual posen música a poemes, paraules i reflexions fetes per dones.

L’espectacle recull les veus de diferents dones que han contribuït, des del seu àmbit, a la lluita pels drets de la dona. Sota el títol ‘Cançons Violeta, cançons feministes per a la llibertat i la igualtat’, Les Kol·lontai han musicat les paraules de dones com Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Marina Garcés i Montserrat Abelló entre d’altres, en un espectacle que reflexiona, des de la música, sobre la condició de ser dona amb un missatge reivindicatiu, reflexiu i carregat d'esperança. El nom del grup es deu a la feminista i política comunista soviètica Aleksandra Kol·lontai, i reivindica, d’aquesta manera, el feminisme com a llavor de llibertat i d’igualtat.

Sobre el convent de Sant Bartomeu de Bellpuig 

El convent de Sant Bartomeu de Bellpuig va ser encarregat el 1507 per Ramon Folc de Cardona i Anglesola, senyor de Bellpuig, que exercia el càrrec de virrei a Nàpols i Sicília.

El propòsit era construir un marc on ubicar el seu mausoleu, influït pels costums de la noblesa napolitana per a la qual un mausoleu de marbre i capella pròpia era un senyal més de poder i magnificència. L'arquitectura del convent mostra el contrast entre l'austeritat franciscana i l'esplendor amb la qual el va voler dotar la família dels Cardona Anglesola, present sobretot en la decoració del claustre de la cisterna.

La peça més monumental era el mateix mausoleu del fundador, ubicat a l'església conventual, una obra plenament renaixentista, que, anys després es va traslladar a l'església parroquial, on es pot visitar actualment, mentre que el convent va quedar sotmès a les diferents remodelacions que requeria els diversos usos que es van donar a l'edifici.

Comparteix

També t'interessarà