FACUA valora positivament la prohibició de fumar a les terrasses

REDACCIÓ
Publicat: 
28-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • FACUA valora positivament la prohibició de fumar a les terrasses
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

FACUA Catalunya valora positivament la decisió del Govern de la Generalitat de prohibir el consum de tabac en terrasses de bars, al voltant de les escoles i en les marquesines de les parades de bus, entre altres llocs que vol convertir en espais sense fums.

Així ho ha avançat el conseller de Salut, Josep María Argimon, en una entrevista amb TV3, on també ha traslladat que s'oferiran de manera gratuïta tractaments substitutius de la nicotina a persones amb rendes inferiors a 18.000 euros anuals.

En aquest sentit, FACUA Catalunya valora positivament que la Generalitat faci un pas més en la lluita contra el tabaquisme i aposti per ampliar el nombre de zones sense fum a les ciutats de la comunitat autònoma.

L'associació recorda que, al costat d'un grup de col·lectius sanitaris i ciutadans, ja es va dirigir al gener d'enguany a la Conselleria de Salut per a instar que adoptés lleis autonòmiques que converteixin les terrasses d'hostaleria en espais sense fums i sense aerosols.

En l'escrit es reclamava que la transformació de les terrasses en espais sense fum de tabac ni aerosols de cigarrets electrònics sigui amb caràcter permanent més enllà de la pandèmia de la COVID-19, com a mesura de salut pública, amb la idea d'evitar l'exposició passiva al fum de tabac i garantir el dret a la salut, recollit en l'article 43 de la Constitució, tant d'adults, com de nens i com dels treballadors del sector.

FACUA Catalunya, per tant, valora que la Conselleria de Salut hagi tingut en compte les reivindicacions de la societat civil organitzada i estigui treballant en una normativa que aposti per la salut pública i ampliï la prohibició del tabac a noves zones que el fum del tabac converteix en insegures, per la possible transmissibilitat de les substàncies cancerígenes del cigarret quan es fuma a menys de vuit metres de distància.

Ampli suport de la societat

Segons assenyalava l'escrit enviat per Nofumadores.org i altres organitzacions socials, les terrasses sense fum compten amb un ampli suport de la societat, demostrat a través d'innombrables enquestes realitzades per mitjans de comunicació, així com per les més de 15.000 respostes al sondeig del Pla Nacional de Drogues, que va reflectir que el 74,6% de la població està a favor d'acabar amb el fum en l'hostaleria. Així mateix, Nofumadores.org va lliurar 154.000 signatures a la Ministra

Comparteix

També t'interessarà