La Paeria demana millores a l’N-240 i la línia ferroviària per garantir la mobilitat al futur polígon de Torreblanca

REDACCIÓ
Publicat: 
12-01-2024
Actualitzat: 12-01-2024 8:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria demana millores a l’N-240 i la línia ferroviària per garantir la mobilitat al futur polígon de Torreblanca
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu: Pixabay

L’alcalde Larrosa reitera a la Generalitat la necessitat d’impulsar les Rodalies de Lleida incloent la Franja d’Aragó i altres millores en el transport per carretera


L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa ha demanat a la Generalitat de Catalunya, en una trobada amb representants de la conselleria de Territori celebrada aquest dimecres, garantir la mobilitat del futur polígon industrial de Torreblanca, amb actuacions en l’àmbit ferroviari i de carreteres.  

Així, la Paeria proposa, per una banda, la necessitat de desdoblar com a autovia la carretera N-240 en el tram entre Lleida i Les Borges. De l'altra, en l’àmbit ferroviari, Larrosa va plantejar que, per tal de garantir el funcionament de la futura estació intermodal de Torreblanca, cal planificar la construcció d’apartadors ferroviaris al llarg de la línia convencional entre Lleida i Tarragona, per poder compatibilitzar així els trànsits de trens de mercaderies i de passatgers amb normalitat. 

La reunió, que va celebrar-se de forma telemàtica, va comptar amb la participació de David Prat, director general d’Infraestructures de Mobilitat; Oriol Martori, director general de Transports i Mobilitat; i Isaac Albert, president de Cimalsa. 

D’altra banda, Larrosa, que va estar acompanyat de la tercera tinent d’alcalde i regidora de Mobilitat, Cristina Morón, va reiterar durant la reunió la petició d’impulsar les Rodalies de Lleida, incloent-hi la línia cap a Raimat, Almacelles i poblacions de la Franja com Montsó, i es va plantejar fer una petició conjunta de la Paeria i la Generalitat davant l’Estat per a fer-ho possible. 

En la trobada també es va tractar la possibilitat que la Generalitat dugui a terme millores en el transport interurbà per carretera, per tal d’oferir servei de transport escolar a centres educatius de Secundària situats fora del centre de la ciutat. 

A més, l’alcalde va informar el Govern de l’acord al qual ha arribat amb l’empresa Edalsa, antiga concessionària de l’estació d’autobusos de Lleida –l’actual baixador– per resoldre el litigi per la propietat de la instal·lació i la finca que ocupa. L’empresa retirarà els recursos presentats, de manera que l’Ajuntament assumirà la plena titularitat de l’edifici,  una vegada s’hagi ratificat l’acord en seu judicial.

Comparteix

També t'interessarà