La Paeria realitza treballs d’esporga en prop de 15.000 arbres a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
14-11-2019
Actualitzat: 14-11-2019 13:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria realitza treballs d’esporga en prop de 15.000 arbres a Lleida

La campanya d’esporga d’hivern que porta a terme la Paeria per la temporada 2019/2020 inclou enguany actuacions en prop de 15.000 unitats d’arbres en diversos carrers, places i patis escolars de Lleida. La campanya d’esporga, que s’allargarà fins el proper mes de març,l’objectiu d’evitar que les branques dels arbres toquin façanes o tancaments, evitar les interferències amb els semàfors i fanals, eliminar les caigudes de branques seques o trencades que poden ocasionar molèsties o envair la via pública i evitar el creixement desmesurat de branques secundàries.

Cal destacar que les restes d’esporga es recullen diàriament de la via pública i es porten a una planta autoritzada de recepció de material vegetal, on es trituren per utilitzar-les de nou com a encoixinat de jardineria o bé es composten per utilitzar-les com a substrat ric en nutrients.

Una de les prioritats de l’Ajuntament de Lleida és augmentar l’arbratge de la ciutat amb l’objectiu de fer una ciutat més sostenible, guanyar zones d’ombra a l’estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Comparteix

També t'interessarà