La tercera edició del PotFest deixa sis mostres d’art urbà sobre els murs de Cappont

REDACCIÓ
Publicat: 
02-04-2023
Actualitzat: 03-04-2023 8:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La tercera edició del PotFest deixa sis mostres d’art urbà sobre els murs de Cappont
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Del 27 de març al 2 d’abril ha tingut lloc la tercera edició del Festival d’art urbà de Lleida, el PotFest. En aquesta edició, les obres s’han situat al barri de Cappont on cinc artistes internacionals han plasmat el seu talent sobre els murs dels edificis i façanes d’aquesta part de la ciutat.

L’alcalde Miquel Pueyo, acompanyat de la segona tinent d'alcalde i regidora de l'àmbit de Polítiques Digitals, Jordina Freixanet, i els regidors Ignasi Amor i Mariama Sall; han fet una ruta pels diferents emplaçaments dels murals com acte de cloenda del festival. Durant aquest trajecte, en el qual també han participat el vicerector de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida, Joan Busqueta, i el director del festival, Carles Hernández; les autoritats municipals han pogut conèixer als artistes i fer un intercanvi d’opinions sobre els murals.

⏯ El Lleida_potFest omple d'art urbà la ciutat
Peu de foto: 
Fotos Lleida _potFest, Rafa Arinyo i Miquel de Santiago

L’itinerari ha començat al carrer Jaume II, al Campus de Cappont, concretament a la zona interior que queda a la zona de jardí de l’edifici de l’Escola Politècnica Superior de la UdL. Des d’aquesta localització s’ha pogut contemplar l’obra de l’artista lleonès Dadospuntocero, una gran mural que reivindica els valors ecològics enfront del consumisme. Seguidament, la ruta ha seguit pel carrer Pere Cabrera fins a trobar el mural de l’artista canari Sabotaje al Montaje, que il·lustra una estudiant llegint llibres sobre feminisme. La tercera parada ha tingut lloc al carrer Doctora Castells, en concret, a la façana del Col·legi Frederic Godàs, on s’ha pogut contemplar el mural de l’artista de Vitòria, Amaia Arrazola. Al davant d’aquest, es pot gaudir d’una altra obra del festival: la de l’artista francesa Vinie, vinguda des de París. Aquesta, mostra una nena que juga a fet i amagar en un edifici situat al carrer Doctor Zammenhoff. El trajecte ha continuat cap a l’avinguda President Josep Tarradellas fins al mur d’un edifici que acull l’obra de l’artista i #TalentLleidatà Oriol Arumí, que mostra dos membres de generacions i colles diferents de l’Aplec del Caragol.

Per finalitzar la ruta, s’ha visitat el mural del Plenari dels Infants i Adolescents situat a la canalització del riu Segre, concretament al costat de la Passarel·la del Liceu en el seu accés per la plaça Blas Infante. Aquesta obra, fruit d’un procés participat dels membres del plenari, ha estat coordinada pels artistes locals Llukuter i Foxy, professionals de renom i trajectòria contrastada en aquest àmbit.

Dos artistes lleidatans entre els finalistes al millor mural del món 2022
Peu de foto: 
Foto Rafa Arinyo (@rafaarinyo - Street Art Cities)

Durant el festival, s’han desenvolupat propostes paral·leles com tallers, exposicions, un vermut i una sessió de disc joquei per dinamitzar l’activitat al públic assistent. L’organització ha comptat també amb dos vehicles destinats a logística que han estat intervinguts pels artistes locals Foxy i Ermengol, i que també han format part de la mostra durant el trajecte.

L’alcalde ha agraït la participació i la implicació de les empreses col·laboradores i patrocinadores, així com als titulars dels immobles on s’han plasmat els murals: dos immobles particulars, la Universitat de Lleida i el Col·legi Frederic Godàs. Així mateix, també ha remarcat el que el PotFest ofereix a la ciutat de Lleida. Tall de veu.

Les anteriors edicions del PotFest van tenir lloc al Centre Històric i al barri de La Bordeta.

Comparteix

També t'interessarà