La UdL reconeix els millors equips i oradors novells en la V Copa catalana de debat BP

REDACCIÓ
Publicat: 
13-02-2024
Actualitzat: 13-02-2024 10:34
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La UdL reconeix els millors equips i oradors novells en la V Copa catalana de debat BP
    Peu de foto: 
    UdL

Albert Abadías i Javier Bergua, alumnes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL), van guanyar el premi 'Caterina Albert' com a millor equip novell de la V Copa catalana de debat BP (British Parliament) que es va celebrar per primer cop a Lleida. La competició, organitzada pel Centre de debat de la UdL, va comptar amb la participació de 22 equips de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Lleida, amb un total de 61 estudiants.

En aquesta modalitat acadèmica de discussió que emula les sessions del Parlament britànic, els equips representen les bancades del govern i de l'oposició, tant a la Cambra alta com a la baixa, i desconeguen el seu rol i la temàtica fins a 15 minuts abans de l'inici de la competició. Les intervencions solen durar entre cinc i set minuts i s'acompanyen dels formalismes típics al Parlament Britànic. El jurat valora la capacitat d'improvisació, la resposta immediata, el bagatge cultural i la claredat en l'exposició.

A més del premi al millor equip novell per la seva dissertació sobre si es pot ser influencer en llengua catalana, la UdL també va obtenir el premi al millor orador novell de la competició, atorgat a l'estudiant de la FDET, Àngel Arbonès. Aquest guardó va recaure també en Albert Abadías, que va obtenir el tercer lloc en la mateixa categoria. La resta de representants de la UdL en la V Copa van ser Amanel Estruch (FDET) i Hajar Tannaz (FEPTS).

Aquest és el tercer any que estudiants de la UdL participen en aquest torneig impulsat per l'agrupació d'estudiants BP de Catalunya. El professorat del Centre de debat de la UdL ha valorat molt positivament la participació dels estudiants de la UdL i els premis obtinguts, així com haver estat proposats per organitzar la competició d'enguany.

Comparteix

També t'interessarà