L’Albi organitza la sisena Fira dels Caragols

REDACCIÓ
Publicat: 
01-04-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Albi organitza la sisena Fira dels Caragols

La Fira dels Caragols 2022 - 6a FirAlbi se celebrarà pel casc antic de l’Albi aquest diumenge, 3 d’abril, i comptarà amb 60 parades de tot tipus amb productes artesanals i de proximitat. També s'hi exposaran ampolles de colònia del Ramon (famós per sortir al programa ‘El Foraster’ i que va morir a causa de la pandèmia), durant tot el matí; portes obertes a l’ermita de Sant Cosme i Sant Damià i al Castell de l’Albi, amb els Amics de les Belles Arts; i un cercavila amb els grallers de l’Albi, la Tropa del Caragol.

En l’apartat gastronòmic, s’oferirà degustació de tapes de caragols a la gormanda, a càrrec de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida. La recaptació anirà íntegrament destinada a l’associació de Belles Arts per a la promoció del patrimoni local. També, i com a activitat curiosa, es faran curses de caragols.

La fira, de productes de proximitat artesanals, comptarà amb la participació del conseller d’Economia de la Generalitat, Jaume Giró.

Per altra banda, la FECOLL ha cedit una figura artística en forma de caragol en la seva segona participació en aquesta fira, plantejada com un agermanament, tal i com ha explicat Ferran Perdrix. La Fira, que estarà apadrinada pel Sr. Postu, sumarà, segons ha explicat Anna Feliu, aquests dos elements, la FECOLL i el padrí per fer-la més rellevant.

L’organització també preveu la presència d’un centenar d’autocaravanes.

Durant la presentació d'aquest dijous, el diputat Eloi Bergós ha reivindicat les activitats firals dels pobles perquè són una manera d’explicar què són, ajuden a posar en valor allò en què volen promocionar-se i potencien els productes de proximitat.

 

Comparteix

També t'interessarà