L'atur es redueix en 141 persones al març a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
02-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'atur es redueix en 141 persones al març a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez

El nombre d'aturats a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran es redueix en 141 persones al març, segons les dades del Ministeri de Treball. Tot i això, la xifra total de persones desocupades, 17.159, disminueix només un 0,82% respecte al mes anterior. En una comparació anual, s'observa una reducció de 881 persones (-4,88%) en comparació amb el mateix mes de l'any anterior.

En la demarcació de Lleida, la tendència d'increment de treballadors en actiu es manté, arribant a 203.196 persones segons les dades d'afiliació a la Seguretat Social. Això representa un augment de 976 ocupats (+0,48%) respecte al mes anterior i de 4.814 més (+2,42%) en comparació amb el mateix període de l'any anterior. A Catalunya, hi ha 3,73 milions de persones treballant.

Pel que fa a la distribució per gènere, al març hi havia 7.235 homes i 9.924 dones a l'atur a la demarcació de Lleida. En quant als sectors, destaca l'increment d'aturats en l'agricultura, mentre que l'indústria, la construcció i els serveis mostren descensos, aquest últim influït per les contractacions de Setmana Santa.

A Catalunya, la xifra d'afiliats a la Seguretat Social al final del mes de març ascendeix a 3.731.081 (+0,88%), una de les dades més altes registrades fins ara. Aquest creixement també es reflecteix en les demarcacions catalanes, especialment en aquelles amb una presència important del sector turístic, impulsant el mercat de treball durant aquest període.

Comparteix

També t'interessarà