Més de 1.800 oncòlegs analitzen les novetats diagnòstiques i terapèutiques per millorar la vida dels pacients amb càncer

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
20-09-2023
Actualitzat: 20-09-2023 9:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 1.800 oncòlegs analitzen les novetats diagnòstiques i terapèutiques per millorar la vida dels pacients amb càncer
    Peu de foto: 
    foto d'arxiu: Pixabay

El Congrés SEOM2023 inclou una 271 ponents, una seixantena de sessions i una àrea oberta a pacients i familiars


El Congrés SEOM2023 reunirà des d'aquest dimarts i fins divendres més de 1.800 oncòlegs al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona, per analitzar les novetats diagnòstiques i terapèutiques per curar, millorar i allargar la vida dels pacients amb càncer. La cita l'organitza la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica i tindrà 271 ponents que participaran en 61 sessions, on s'abordaran diferents tipus de càncer. Com a novetat, la trobada disposarà de l'espai '+persones', una àrea oberta a pacients, familiars i població que es podrà visitar dimecres i dijous i que té com a objectiu oferir informació i formació sobre la patologia a través de xerrades divulgatives, exposició de quadres i estands.

Sota el lema '+ avenços, persones, vides', el congrés abordarà els càncers de mama, pulmó, digestius, ginecològics, genitourinaris, melanoma i altres, sarcomes, cap i coll i tiroide, endocrins i tumors del Sistema Nerviós Central. A més es treballaran els biomarcadors genòmics, la immunoteràpia, les cures contínues, la prevenció, l'oncogeriatria, la bioètica, la trombosi i el càncer hereditari.

El congrés acollirà la dotzena edició dels Diàlegs SEOM, on hi participen oncòlegs, periodistes i pacients, i que en aquesta ocasió tindrà lloc divendres 22 de setembre. Es dividirà en tres sessions: 'Càncer i fertilitat: què sabem i quins avenços s'esperen?'; 'Prevenció i hàbits de vida saludables: començant pels més joves'; i 'La perspectiva del gènere al càncer: un factor a tenir en compte'.

En aquesta reunió, 271 ponents, 139 dels quals dones i 132 homes, analitzaran en 61 sessions científiques les darreres novetats diagnòstiques i terapèutiques de diferents tipus de càncer. També es farà una sessió específica on es donaran consells per disminuir l'impacte emocional dels oncòlegs que contribueixin a millorar la comunicació mèdico-pacient.

Un altre aspecte que s'abordarà serà l'impacte de les noves tecnologies de la mà de l'enginyer de software responsable de Recursos de la Consultoria de Dades i Intel·ligència Artificial de Microsoft Espanya, Julián Isla.

Comparteix

També t'interessarà