Milloren els percentatges de recollida selectiva al Pla d’Urgell amb el tancament de contenidors soterrats

REDACCIÓ
Publicat: 
10-02-2024
Actualitzat: 10-02-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Milloren els percentatges de recollida selectiva al Pla d’Urgell amb el tancament de contenidors soterrats
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal del Pla d’Urgell

Continua en fase de seguiment la prova pilot al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, que consisteix en l'ús de targeta d'identificació personal per l'obertura dels contenidors soterrats.

Un dels principals objectius del pla pilot, que s'ha implementat al Palau d’Anglesola, Sidamon i Vilanova de Bellpuig és aconseguir de manera generalitzada un mínim del 55% de reciclatge, que justament és el llindar suggerit per les directives europees per l’any 2025.

Amb el pla pilot en marxa s’han aconseguit registres superiors als actuals, superant entre un 9% i un 12% els registres anteriors a la posada en marxa de la prova. A banda de la millora en termes de percentatge, s'ha identificat una altra millora relacionada amb aquest nou sistema; s'ha reduït en més d'un 20% el total recollit de la fracció resta. 

Els resultats es van donar a conèixer el passat dia 29 de gener en la reunió que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell va fer amb les alcaldies i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire.

Segons el president del Consell, Carles Palau i Boté, “s’està analitzant amb els ajuntaments i l’Agència de Residus de Catalunya (ACR) accions que caldrà dur a terme de manera mancomunada per aconseguir superar l'actual 57% de reciclatge a tota la comarca d’aquí a dos anys. La sostenibilitat ambiental és una prioritat de govern i aquest compromís porta implícit fer esforços per augmentar els registres actuals.”

En aquest sentit, el director de l'ARC va manifestar als assistents que caldrà buscar sistemes eficients de recollida selectiva amb identificació d'usuari que, tal com s'ha vist en altres experiències realitzades, permetin incrementar la recollida selectiva. Entre totes les fraccions que es recullen, la del rebuig és una de les que requerirà una atenció especial pel seu increment progressiu any darrera any.

Comparteix

També t'interessarà