Nou pas de vianants per millorar la seguretat viària a Príncep de Viana

REDACCIÓ
Publicat: 
05-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nou pas de vianants per millorar la seguretat viària a Príncep de Viana
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha visitat avui l’actuació i ha destacat que era una reivindicació del veïnat


Avui es posa en marxa un nou pas de vianants situat a la cruïlla del carrer Príncep de Viana i l’avinguda Prat de la Riba, per tal de millorar la seguretat viària.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha visitat avui les tasques de senyalització horitzontal d’aquest punt i ha assenyalat que es tracta d’una actuació molt demanada pel veïnat, i que té com a objectiu prioritzar els vianants.

“Els veïns ens demanen des de fa molts i molts anys que l'avinguda pugui tenir continuïtat És una operació senzilla però no deixa de tenir la seva complexitat, perquè ha d'anar coordinada amb el sistema semafòric, que anirem corregint, sobretot pel que fa al temps de pas dels vehicles que baixen des de la plaça Europa. És una millora des del punt de vista de la seguretat viària, perquè per aquí creuava moltíssima gent de totes les generacions”, ha afirmat.

El nou pas a la cruïlla de Príncep de Viana amb Prat de la Riba permetrà que els vianants que baixen per aquesta avinguda puguin tenir continuïtat cap a la zona de Barris Nord i Pardinyes sense haver de desviar-se al carrer Sant Ruf per poder creuar amb seguretat, i se suma a altres passos nous habilitats a Príncep de Viana recentment.

Posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions

D’altra banda, Larrosa també ha explicat que des del departament de Mobilitat s’està treballant en el projecte i l’ordenança reguladora de la futura Zona de Baixes Emissions de Lleida, que comptarà amb un procés de participació abans de la seva aprovació i d’una campanya de sensibilització per informar la ciutadania dels canvis que s’aplicaran. Mentrestant, ja s’ha instal·lat l’equipament tècnic amb les càmeres de control, amb finançament de fons europeus, i el compromís del govern es posar en marxa la Zona de Baixes Emissions abans d’acabar el primer semestre de l’any vinent.

Comparteix

També t'interessarà