Queixes sobre les batudes de caça a l'Aran, on senderistes afirmen sentir trets i veure rastres de sang

ACN
Publicat: 
24-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Queixes sobre les batudes de caça a l'Aran, on senderistes afirmen sentir trets i veure rastres de sang
    Peu de foto: 
    Cedida per la Fundació Franz Weber a l'ACN

La Fundació Franz Weber ha alertat aquest dimarts sobre el perill que, segons consideren, suposen les batudes de caça a la Val d'Aran, després que diverses persones es posessin en contacte amb l'entitat per a denunciar que han sentit trets i han vist rastres de sang a camins de Bausen i És Bordès. Les queixes es produeixen poc després de la mort d'un home pel tret, suposadament accidental, d'un caçador, al terme municipal de Canejan. Així, les persones que transitaven aquest cap de setmana per les muntanyes de la zona van poder sentir trets reiterats i fins i tot gravar els rastres de sang d'animals abatuts en les senderes, el mateix espai que trepitjaven famílies amb nens poc després i on havien de veure aquestes escenes al mig del camí.

Des de la Fundació també han sortit al pas de les recents peticions de grups pro-caça on es reclama al conjunt de la ciutadania que portin "roba que cridi l'atenció" i facin soroll si passegen pel medi natural. L'ONG naturalista ha sol·licitat a la Generalitat informació sobre les persones lesionades o abatudes per caçadors en el període 2007-2022, així com els controls d'alcoholèmia duts a terme pel cos de Mossos d'Esquadra en els últims tres anys.

En el catàleg de propostes, els naturalistes insisteixen en allunyar a qualsevol menor d'edat de les caceres, on, segons indiquen en un comunicat, s'exposen a idèntics perills que qualsevol persona adulta. També demanen que la normativa catalana i aranesa assumeixi la prohibició del consum d'alcohol en el marc d'aquesta activitat. Així, proposen dotar d'alcoholímetres i test de drogues als agents rurals.

Comparteix

També t'interessarà