Sessions en streaming d'Inno4agro en el marc de la Fira de Sant Miquel

REDACCIÓ
22-09-2020
  • Sessions en streaming d'Inno4agro en el marc de la Fira de Sant Miquel

En el marc de la Fira Sant Miquel d’enguany, que en motiu de la situació actual provocada per la Covid-19 es durà a terme en format virtual del 24 al 27 de setembre, INNO4AGRO ha organitzat dues jornades obertes, amb inscripció prèvia, que es podran seguir en directe a través del seu canal de Youtube.

‘Innovació per a l’eficiència’, la primera jornada en streaming d’Inno4agro en el marc de la Fira de Sant Miquel

Innovació per a l’eficiència’ serà la primera de les sessions, prevista per al dijous 24 de setembre a les 10 h, i té com a objectiu analitzar el procés de transformació en què es troba actualment el sector agroalimentari. L’aparició de reptes globals, com les noves tendències alimentàries, el canvi climàtic o la reducció de la superfície de terra cultivable o el creixement de la població, estan demostrant la necessitat d’incorporar els conceptes de sostenibilitat i eficiència en processos i activitats productives.

La sessió comptarà amb les intervencions de Santi Martínez Farrero, director general de Km0-Energy i director del Congrés d’Energia de Catalunya; Miguel Ángel Cubero Márquez, director general de l’empresa Ingredalia i Gabriel Anzaldi Varas, director de Desenvolupament Científic i Tecnològic d’Eurecat, que tractaran temes com el canvi climàtic i estalvi energètic, els coproductes i la digitalització i el rol de les dades, respectivament.

Miquel Aran Mayoral, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, serà l’encarregat de moderar la taula i el col·loqui posterior, on els assistents registrats també podran fer aportacions i enviar les seves preguntes a través del xat de la jornada.

‘Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible’, la segona jornada en directe d’Inno4Agro per a la Fira Agrària de Sant Miquel

Lleida, referent d’innovació agroalimentària sostenible’, prevista per al divendres 25 de setembre a les 17.00 h, és la segona de les sessions que INNO4AGRO organitza en el marc de la Fira de Sant Miquel 2020. La situació de la pandèmia, derivada de la Covid-19, ha remarcat la importància del sector agroalimentari al món, que s’ha demostrat com un dels motors per a la reactivació de l’economia. Al mateix temps, han aparegut iniciatives de venda de productes de proximitat i noves propostes agroturístiques, reforçant així l’economia local i la sostenibilitat del territori.

Així, en aquesta jornada, que vol posar en valor els trets diferencials de l’ecosistema agroalimentari de les Terres de Lleida i la producció sostenible, hi participaran Juli Alegre Alcázar, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; Joel Castanyé Daniel, xef i copropietari del Restaurant La Boscana, amb 1 estrella Michelin i dos Soles Repsol; Joan Pifarré Vidal, president de l’Associació per a la Interpretació de l’Horta de Lleida i Olga Martín Belloso, vicerectora de Transferència i Foment de la Innovació de la Universitat de Lleida i presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments.

En aquesta sessió, l’Horta de Lleida, les propostes d’agroturisme, la gastronomia i la formació, la transferència i la recerca agroalimentària seran els protagonistes de les ponències i del posterior col·loqui, moderat per la periodista i presentadora de televisió Gina Raymat Barri, en què els assistents registrats també hi podran participar per mitjà del canal de Youtube.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?