Alerten sobre continguts a TikTok que presenten les dones com a objectes sexuals

ACN
Publicat: 
21-12-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Alerten sobre continguts a TikTok que presenten les dones com a objectes sexuals
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha alertat sobre la presència de continguts a la xarxa social TikTok protagonitzats per adolescents o joves que presenten les dones com a objectes sexuals sotmeses a un rol dominant masculí, segons un informe realitzat sobre 15 vídeos emesos en aquesta xarxa. L’informe del CAC conclou que la presència en aquesta xarxa social de continguts susceptibles de menyspreu i de llenguatge vexatori vers les dones entre un col·lectiu adolescent i jove perpetua un model de relacions afectives basat en la desigualtat i el masclisme, que pot contribuir a normalitzar la violència masclista en aquest àmbit.

El CAC subratlla que els vídeos analitzats tenen una audiència molt elevada –el més popular de la mostra arriba als 35,8 milions de seguidors–, així com que el públic majoritari de TikTok és molt jove. En concret, el 37,7% dels infants d’entre 4 a 15 anys en serien usuaris d’aquesta xarxa1. Val a dir que les normes de la plataforma demanen que les persones usuàries tinguin un mínim de 13 anys, però no hi ha cap sistema per acreditar-ho.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha dit que "cal combatre qualsevol contingut susceptible de mostrar menyspreu i llenguatge vexatori envers les dones".

Comparteix

També t'interessarà