L'investigador de la UdL Gustavo Slafer, premiat amb la Medalla Narcís Monturiol per la seva aportació a la ciència

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
25-04-2024
Actualitzat: 25-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'investigador de la UdL Gustavo Slafer, premiat amb la Medalla Narcís Monturiol per la seva aportació a la ciència
    Peu de foto: 
    L'expert en fisiologia de cultius / Foto: Agrotecnio

El professor investigador ICREA de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) de la Universitat de Lleida (UdL) i del centre Agrotecnio-CERCA, Gustavo Slafer Lago, és un dels premiats d'enguany amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic que concedeix la Generalitat de Catalunya. En aquesta edició, el Govern ha aprovat l'entrega de la medalla a sis investigadors i quatre investigadores. La Placa Narcís Monturiol serà atorgada al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC).

Gustavo Slafer exerceix la seva tasca a la UdL des de 2003. Forma part del departament de Ciència i Enginyeria Forestal i Agrícola de l'ETSEAFiV i del grup de recerca Agronomia i millora del rendiment i qualitat de cultius extensius d'Agrotecnio, i també és professor honorari a les universitats de Nottingham (Regne Unit) i Buenos Aires (Argentina). La seva recerca se centra en les bases fisiològiques del rendiment dels cultius per incrementar la producció amb un ús eficient dels recursos, millorant la sostenibilitat i minimitzant l'impacte ambiental.

A banda de Slafer, els altres guardonats amb la Medalla Narcís Monturiol 2024 són: Jordi Alberch Vié (Universitat de Barcelona - UB), Anna Alberni Jordà (UB), Anna Alberni Jordà (CSIC), Àngel Lozano Solsona (Universitat Pompeu Fabra - UPF), Emilio Palomares Gil (ICIQ), Ana Isabel Pérez Neira (Universitat Politècnica de Catalunya - UPC), Petia Radeva (UB), Marta Reynal Querol (UPF) i Antonio Villaverde Corrales (Universitat Autònoma de Barcelona-UAB).

Des de l'establiment dels guardons Narcís Monturiol per part del Govern català l'any 1982, s'han atorgat 311 medalles (238 a homes i 73 a dones) i 48 plaques a institucions. A la Universitat de Lleida, s'han distingit destacats com la catedràtica d'Edafologia i Química Agrícola, Rosa M. Poch Claret (2023); Paul Christou (2020), Olga Martín (2018), Ramon Albajes (2002) i Ignacio Romagosa (1998), tots ells de l'ETSEAFIV; Conxita Mir (2009), de la Facultat de Lletres; Enric Herrero (1996) i Xavier Matias-Guiu (2015), de la Facultat de Medicina; i Luisa F. Cabeza (2012), de l'Escola Politècnica Superior.

Comparteix

També t'interessarà