Abril Pinyol, l’artista més jove del primer Magnífic Fest

REDACCIÓ
Publicat: 
17-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Abril Pinyol, l’artista més jove del primer Magnífic Fest
    Peu de foto: 
    Foto Joan González

L’artista més jove de la primera edició del Magnífic Fest, Abril Pinyol (Lleida, 2004), debuta amb només 17 anys a l’escenari del festival el dissabte 18 de juny, a les 12 del migdia, a la plaça del Dipòsit. Hi presentarà les cançons que han de formar part del seu primer disc. Unes composicions pròpies que defineix com pop alternatiu, que tenen com a base les guitarres però amb arranjaments molt cuidats que inclouen vents, corda i un protagonisme especial de les segones veus. Amb lletres introspectives en català i anglès. 

A l’escenari, a l’Abril a la veu, guitarra i ukelele, l’acompanyaran Miquel Allué (Eira), responsable també dels arranjaments, a les guitarres; Ramon Gallart, al baix, i Roger Mangues, a la bateria, a banda d’alguns músics convidats com Xènia Pérez i Pau Samper. 

L’Abril va guanyar el Buc-Lab 2021, un projecte d'acompanyament artístic a músics emergents de Lleida, que convoca la Paeria. La beca li ha permès enregistrar el que serà el seu primer disc a l’estudi L’Intèrpret, amb la producció de Miquel Allué i Alfons Pérez. Un treball en concert que va presentar el passat 27 de març al Cafè del Teatre. 

L’Abril també és actriu i va debutar la temporada passada al Teatre Lliure amb l’obra “Aquell dia tèrbol que vaig sortir d’un cinema de l’eixample i vaig pensar convertir-me en un om”, de la directora Alícia Gorina, una revisió de la pel·lícula “Les verges suïcides” de Sophia Coppola. Una actuació que la portar a estar nominada, juntament amb les altres quatre joves intèrprets del repartiment, als premis de la crítica com a actriu revelació A l’obra també cantava “If I Could”, un tema propi que formarà part del seu primer àlbum. 

Comparteix

També t'interessarà