Balaguer inaugura una associació dedicada a formar i acompanyar durant el procés de dol

REDACCIÓ
Publicat: 
13-02-2018
Actualitzat: 13-02-2018 14:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Balaguer inaugura una associació dedicada a formar i acompanyar durant el procés de dol

La capital de la Noguera va celebrar ahir la inauguració de l'Associació Respira Terres de Lleida, que té per objectiu aportar una conscienciació social mitjançant programes preventius dins del marc educatiu de les escoles, formar a famílies de cara a pèrdues inevitables i acompanyar i donar suport durant el procés de dol i mort.  

Durant l’acte, que va durar gairebé dues hores, els assistens van tenir l’oportunitat d’escoltar diferents testimonis que van explicar la seva experiència amb la mort (suïcidi, mort d’una filla, mort de la parella) i van compartir el seu procés de dol. L’acte va estar amenitzat per la flauta nativa del Ricard, un dels voluntaris i col·laboradors de l’entitat. També es va destacar el paper dels diferents membres de la junta de Respira Terres de Lleida, la Devani Mata i Xavier Muñoz, tots dos recolzats per un grup de voluntaris i col·laboradors han posat en marxa aquest projecte. 

L’acte va comptar amb la representació de l’Ajuntament de Balaguer, el consell comarcal de la Noguera, l’hospital Hestia, l’Associació l’Estel, l’Associació Dolça Revolució, l’Associació Reintegra, Residencia Sant Domènec i Residencia Santa Maria, l’Associació Salut Mental de la Noguera el Centre d’atenció primària de Balaguer, Torrons i Mel Alemany, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà