La protesta sobiranista a Lleida acaba amb la crema de fotos del rei

REDACCIÓ
Publicat: 
05-11-2019
Actualitzat: 05-11-2019 8:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La protesta sobiranista a Lleida acaba amb la crema de fotos del rei
  • La protesta sobiranista a Lleida acaba amb la crema de fotos del rei

Diverses desenes de persones es van congregar ahir a la tarda davant de la Paeria per cremar fotografies del rei com a protesta per la seua visita a Barcelona amb motiu de l’entrega dels premis Princesa de Girona. Convocats pels CDR, Arran, la CUP, Endavant i el SEPC i desafiant la fina pluja que va caure a última hora de la tarda sobre la capital del Segrià, també van exhibir una pancarta que resava “per la llibertat d’expressió, destronem-lo”.

Aquesta mateixa acció, sota el lema “als Països Catalans no tenim ni rei ni por”, es va repetir a nombroses ciutats de tot Catalunya, com Sabadell, Tortosa, Granollers o Girona. També a la ciutat de Barcelona es van cremar imatges del monarca en diversos punts de la ciutat, com l’avinguda Diagonal o la Meridiana, via que va ser tallada com cada dia des que es va publicar la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés per l’1 d’octubre. Precisament, al tall de l’avinguda Meridiana d’ahir a la nit, un manifestant independentista va resultar ferit al ser envestit per una motocicleta.

D’altra banda, després de la crema de fotos de Felip VI davant de la Paeria, centenars de lleidatans van assistir a la commemoració del segon aniversari dels cantaires que cada dilluns es reuneixen a la plaça de la Paeria per exigir la llibertat dels presos sobiranistes i el retorn dels líders exiliats. En aquesta ocasió, tanmateix, els manifestants es van concentrar sota dels porxos adjacents a la seu del govern municipal de Lleida degut a la pluja.

Comparteix

També t'interessarà