1 de Maig a Lleida pels drets socials i el treball digne

J. Martnez
Publicat: 
02-05-2016
Actualitzat: 02-05-2016 11:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • 1 de Maig a Lleida pels drets socials i el treball digne

Els sindicats reclamen la recuperació dels drets socials i el treball digne en aquest 1 de maig, que compta amb dos manifestacions a la capital del Segrià i una altra en la del Alt Urgell. Els líders d’UGT de Lleida, Núria Solé, i de CCOO a la província, Jaume Sellés, han reclamat aquest diumenge la derogació de la reforma laboral i la recuperació dels drets laborals perduts durant els anys de crisi econòmica. A més, han tingut un especial record per a conflictes existents a Lleida, com l’equiparació de salaris amb Barcelona en el cas del conveni de la neteja, com estava pactat, i la firma d’un acord laboral en el cas dels treballadors del camp.

Núria Solé ha denunciat que hi ha empresaris que han aprofitat la crisi per rebaixar les condicions en el treball amb  casos, ha dit, de veritable explotació laboral. A més, s’ha preguntat si realment s’està creant ocupació dividint l’existent. Es referia així al fet que bona part dels nous llocs de treball són a temps parcial, almenys en els contractes firmats.

Jaume Sellés, per la seua part, ha criticat la reforma laboral, que no ha servit per crear llocs de treball, ha dit. En aquest sentit ha dit que en els últims anys s’està vivint el període més llarg en democràcia amb taxes d’atur per sobre del 20%. Ha denunciat les retallades salarials, i la precarització de l’ocupació. Així mateix, ha defensat que l’1 de maig és un dia per reivindicar també el sindicalisme, denunciant que Mans Netes pugui denominar-se com a sindicat, més encara després de la investigació judicial que al·ludeix a què s’ha dedicat a suposades extorsions a la banca. exigint diners per no presentar denúncies en contra seu.

Per la seua part, altres sindicats sindicats, com la CGT, i organitzacions socials han protagonitzat la seua pròpia manifestació a Lleida ciutat i han fet públic un manifest amb motiu del Día del Treball denunciant que l’explotació laboral i dels Estats, afirma, està avui tan vigents com al segle IXX. Han recordat que avui 62 famílies a tot el món acumulen tanta riquesa com 7.000 milions de persones. Animen a seguir la lluita per una societat lliure de qualsevol forma d’explotació i opresió, segons les seues paraules.

Comparteix

També t'interessarà