El nou govern de Cervera s’estrena amb una regidoria Feminista i LGTBI+

ACN
16-06-2020
  • El nou govern de Cervera s’estrena amb una regidoria Feminista i LGTBI+

L'alcalde de Cervera, Joan Santacana, ha signat aquest dimarts el Decret d'Alcaldia pel qual aprova el nou cartipàs municipal que inclou com a principal novetat la creació d'una regidoria específica de Polítiques Feministes i LGTBI+, que treballarà en la defensa dels drets de les dones i del col·lectiu LTBI+ a la capital de la Segarra. El cartipàs inclou 13 regidories que estan repartides entre els sis regidors que conformen l'equip de govern sorgit de l'acord en minoria entre ERC-MES-AM i la CUP. També hi haurà quatre tinences d'alcaldia, la primera de les quals per a la regidora cupaire Mireia Brandon, la segona i la tercera per als republicans Ricard Vicente i Mercè Carulla, i la quarta per al també cupaire Jordi Pons.

Les regidories estan distribuïdes per l'àrea de Règim Intern, amb la de Governació que és per al mateix alcalde Joan Santacana i la d'Hisenda per a Jordi Pons; l'Àrea de Serveis al Territori, amb la regidoria de Serveis Municipals, que també recau en l'alcalde Santacana i la d'Urbanisme i Medi Ambient que serà per Meritxell Ramon; l'Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes, amb les regidories de Cultura, per Mercè Carulla, Festes per a Mireia Brandon i Promoció Econòmica per a Mercè Carulla.

També s'han creat l'Àrea de Dinamització Ciutadana, que inclou la regidoria d'Educació amb Ricard Vicente al capdavant, la regidoria de Joventut i Esports, a càrrec de Meritxell Ramon, la de Polítiques Feministes i LGTB+, que portarà Mireia Brandon, i la de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana. La darrera àrea és la de Seguretat Ciutadana amb la regidoria de Mobilitat i Civisme, a càrrec de Jordi Pons i la de Seguretat que serà per Ricard Vicente.

Per primera vegada a la Paeria de Cervera el govern és paritari, amb la presència de tres regidores i tres regidors. Segons l'alcalde Santacana "és un govern amb sis veus, que treballarem de manera conjunta amb la voluntat d'assolir una gestió més àgil i transparent". El nou equip de govern es marca l'objectiu de potenciar la participació de la ciutadania en la presa de decisions. Estableix com a prioritat la sortida de la crisi, per la qual cosa preveu treballar d'una manera transversal entre totes les àrees.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta