⏯️ Fira Q Balaguer recupera la presencialitat dos anys després

REDACCIÓ
Publicat: 
29-04-2022
Actualitzat: 29-04-2022 12:51
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Fira Q Balaguer recupera la presencialitat dos anys després
    Peu de foto: 
    Foto Fira Q Balaguer

Fira Q Balaguer es celebrarà els propers dies 30 d’abril i 1 de maig, amb l’assistència demés d’un centenar d’expositors i un ple total. El certamen seguirà apostant pels sectors econòmics de la ciutat com són el producte de proximitat, l’habitatge i la construcció, el comerç i els serveis, la restauració i l’oci i el sector de l’automòbil, ubicat aquest últim en una carpa annexa al pavelló firal.

Aquesta serà una de les novetats d’enguany, ja que esdevindrà un saló de l’automòbil de km 0 i gerència amb els millors models de cada concessionari, recordant el saló que s’havia fet a la ciutat “Expoauto”, i essent un dels únics salons de la província que s’estan realitzant només de km0 i /o algun model nou. Els i les visitants tindran l’oportunitat de veure totes aquelles novetats i primeres marques que caracteritzen aquest sector en km 0 en  un sol espai. En aquest moment són els vehicles que més sortida tenen i més buscats.

Fira Q s’ha consolidat com la fira del territori per al territori. De fet només hi tenen cabuda expositors de l'entorn, seguint apostant pel dinamisme que la caracteritza, convertint el certamen en un esdeveniment on contínuament hi passin coses... demostracions de productes, presentacions de novetats, desfilades amb els comerços més representatius de la ciutat, elaboracions de receptes... Tot en els diferents escenaris de cada sector preparats per acollir aquestes accions.

Un any més Fira Q no tancarà als migdies i oferirà concerts i audicions per tal d’oferir al visitant una estada ben agradable on compartir l’àpat del migdia. Un àpat conduït per l'Associació Gastronòmica Gastrobar de Balaguer.

Per tal de posar en relleu els diferents productes propis del territori, comptarà amb el sector del producte de proximitat, on la Diputació de Lleida hi col·labora activament amb la conducció de l’escenari gastronòmic “Aliments del territori i tu” i on hi tindran lloc les diferents accions promocionals dels propis productors, així com també la presència de l’associació dels molins d’olis de la Noguera i l’associació d’apicultors Lleidatans.

Fira Q aposta per aquests expositors, propers, de la terra, amb nous productes, noves receptes, nous reptes gastronòmics... En el mateix sector, hi tindrà la ja tradicional Mostra de Coques de recapte i samfaina de la Noguera, amb diferents forners que presentaran cadascú la seva coca, organitzada un any més per la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell.

Enguany seguirà comptant amb les jornades d’apicultura, organitzades pel departament d’ Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i l’associació d’Apicultors Lleidatans, amb el tradicional concurs de Mels, que s’ha convertit en una jornada de referència dins el sector apícola, i que tindrà lloc el dissabte durant tot el matí.

En el sector de restauració i oci, a part de presenciar l’elaboració de diferents receptes a mans dels principals cuiners de la nostra ciutat, es podrà gaudir també, gràcies a la implicació de l’Associació Gastrobar de Balaguer, del VI Concurs de Cuina. Aquest s’ha convertit aquest any en una altra de les novetats ja que es pretén fer un concurs de cuina dolça i crear un producte com a marca de ciutat. La idea és que aquest producte es pugui trobar en les diferents pastisseries i forns de la ciutat que així ho desitgin i també en els restaurants que el vulguin aplicar com unes postres.

Aquest concurs tindrà lloc el diumenge per la tarda,  a partir de les 18.30 h a l’escenari del sector de la Restauració i Oci i serà apadrinat per Miquel Guarro, xef pastisser, director de pastisseria del grup Hofmann i assessor internacional. També va tenir un programa de cuina, en el canal “cocina” on preparava  receptes tradicionals però sempre amb el seu gir innovador, atesa la seva joventut.

Cal destacar també l’assistència d’un jurat que estarà format per diferents pastissers de la ciutat.

Però això no és tot en aquest sector. La Fira seguirà oferint un espai per als més petits, Espai Q menuts dotat amb una ludoteca i on durant tot el dia s’hi duran a terme diferents tallers de manualitats pensats per a fer complements per poder vestir-se de l’Edat Mitjana en la propera festa de l’Harpia Balaguer Medieval, que tindrà lloc el darrer cap de setmana de maig. Aquests tallers aniran a càrrec de monitors especialitzats i també en trobarem d’altres conduïts per algun expositor com poden ser: un taller de costura, un de cuina en anglès ....Per tal d’anar incentivant la ment dels més petits de la casa.

Aquest servei funcionarà com un espai on es podran quedar els nens i nenes que ho desitgin mentre els pares visiten la Fira tranquil·lament.

Una altra de les novetats importants i amb un gran valor afegit,donada la importància de la temàtica, serà la celebració d’una jornada  sobre “Eficiència energètica i energies renovables”,  liderada pel nou projecte que està engegant el CEI Balaguer amb Diputació de Lleida que s’anomena Energy Hub-lab.  A més a més de la presentació d’aquest projecte tindrà una sèrie de ponències, dos de les quals les duran a terme dos expositors que formen part del sector d’habitatge i construcció.

Aquesta jornada tindrà lloc durant tot el dissabte al matí a l’escenari del sector de l’habitatge i la construcció i la resta d’hores,en el mateix escenari, hi haurà xerrades sobre tècniques de pintures, sobre la importància del bon descans, entre d'altres.

En la vessant més comercial, Fira Q seguirà presentant 4 desfilades professionals, amb el nom Moda BLG 25600; dos cada dia, una al migdia i l’altra per la tarda, amb les millors firmes comercials que un any més seran presents a la zona de comerç i serveis. En el mateix espai però en l’altra franja d’horaris, podrem presenciar noves plataformes web amb tecnologia 3D, xerrades de salut i benestar...

L’objectiu de Fira Q Balaguer és convertir el pavelló durant aquell cap de setmana en un gran aparador on s’ hi resumeixi tot el contingut econòmic de la nostra ciutat i també del nostre entorn, avalada per les millors firmes expositores dels diferents sectors que presentaran les darreres novetats.

Cal destacar també la implicació amb la Fira de l’Associació de Comerciants de Balaguer que, per quart any consecutiu, premiaran els millors estands de cada sector, i ho faran acompanyats, com a membre del jurat, del Sr Manel Llaràs i Vilaplana, president de PIMEComerç Lleida.

Recordem que l’any passat Fira Q va tenir lloc en format virtual degut a la pandèmia però enguany, gràcies a que s’han obert totes les restriccions, la Fira tornarà a celebrar-se presencialment tot i que es mantindrà la web firaq.cat per tal de poder fer de plataforma de difusió i poder visualitzar algunes de les demostracions més rellevants, veure la relació dels expositors i el programa d’activitats.

Les ganes de tornar a la normalitat han estat paleses per part dels expositors que s’han agafat amb molta il·lusió aquesta edició que de ben segur serà una de les més lluïdes.

De fet, molts dels expositors han agafat més espai per tal de poder presentar totes les seves novetats i peculiaritats que fan diferents els seus negocis.

L’acte inaugural de Fira Q tindrà lloc el dissabte a les 11 del matí davant la porta del recinte firal, i serà presidit per Jordi Torrades i Aladrén, director general del departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de Balaguer i la resta d’autoritats convidades. L’acte de cloenda, que tindrà lloc el diumenge a partir de les 18 h, serà presidit per Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida.

També cal destacar que es posarà a disposició de tots els visitants de Fira Q un trenet  turístic que farà viatges fins al pavelló amb diferents parades per la ciutat per tal de facilitar-hi l’arribada i la sortida de la mateixa.

Comparteix

També t'interessarà