La 7a edició de 'Les Garrigues en Flor', enguany "Les Garrigues Guarnides"

REDACCIÓ
Publicat: 
29-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 7a edició de 'Les Garrigues en Flor', enguany "Les Garrigues Guarnides"
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues

El certamen, que fins ara s’anomenava Les Garrigues en Flor, passa a anomenar-se aquest 2023 Les Garrigues Guarnides, davant de la difícil situació de sequera que pateix el territori i amb la voluntat de fomentar la decoració alternativa a la planta i flor.
 
Aquest concurs s'emmarca dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, dins de la campanya per embellir els pobles i el paisatge de les Garrigues, amb l’objectiu de convertir-ho en un indicador de qualitat de vida per a la població local i millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com a atractiu turístic.
 
El certamen, tindrà lloc aquest 2023 del 20 de maig al 4 de juny, i va dirigit tan a tots els ajuntaments de la comarca com a persones a títol col·lectiu o individual, i establiments i comerços que decorin els seus balcons, carrers, façanes i entrades amb flors i plantes naturals o qualsevol ornamentació artificial.
 
Igualment, durant els caps de setmana de Les Garrigues Guarnides, sis restaurants de la comarca oferiran als seus clients menús dedicats a aquest event.
 
En formalitzar la inscripció, els participants reben un distintiu que haurà d’estar visible durant els dies d’exposició del concurs i que servirà per identificar els indrets de cada poble que hi participen.
 
El concurs consta de dues categories: una per a ajuntaments, que han d’ornamentar un espai públic del poble, i l’altra per als veïns i veïnes dels pobles, amb dos premis d’àmbit comarcal que decidirà el jurat (premi al millor carrer i a la millor casa) i un premi a la millor casa que es decidirà per votació popular a través del Facebook de Turisme les Garrigues, fins al 5 de juny a les 9.00 h.
 
El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors de les dues categories estarà format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.
 
Per a la concessió dels premis, el jurat valorarà aspectes com l’originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l’harmonia dels colors,
entre altres. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de juny/juliol.
 
L’ajuntament que resulti guanyador del millor espai públic ornamentat rebrà com a premi una jornada tècnica sobre el paisatge urbà, mentre que els premis per als veïns i veïnes consistiran en lots de productes de les Garrigues.

Comparteix

També t'interessarà