La Diada de Colles Sardanistes de Balaguer aplegarà una quarantena d'alumnes de sardanes de l'Escola Pia

REDACCIÓ
Publicat: 
11-11-2023
Actualitzat: 11-11-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diada de Colles Sardanistes de Balaguer aplegarà una quarantena d'alumnes de sardanes de l'Escola Pia
    Peu de foto: 
    Paeria de Balaguer

El proper diumenge la plaça del Mercadal de Balaguer acollirà la tradicional diada de colles sardanistes, un dels actes més consolidats de la Festa Major, que amb més de setanta edicions porta cada any a la ciutat colles de sardana esportiva d’arreu de Catalunya.

A l’edició d’enguany, que estarà acompanyada per la Cobla Vila d’Olesa i a la que ja s’hi han inscrit 34 colles, hi prendrà part un grup molt especial, l’alumnat dels cursos de sardanes que tenen lloc a l’Escola Pia de Balaguer.

Està previst que hi participin una quarantena de nens i nenes, que hi ballaran amb tres rotllanes diferents, segons l’edat dels participants: un grup d’alumnes de tercer, un altre de quart, que són els que estan aprenent a ballar sardanes durant el curs, però també hi haurà una tercera rotllana amb alumnes de cinquè i sisè, que van aprendre a ballar sardanes els darrers dos anys.

Segons explica Maria Pedra, professora de l’Escola Pia i una de les promotores de la iniciativa, des de l’escola han apostat per una matèria, que sota el nom de Creativitat inclou diverses disciplines com són la sardana o el teatre. Es tracta d’una assignatura que s’ofereix a l’alumnat de tercer i quart.

Els tallers que tenen lloc a l’Escola Pia van a càrrec de la monitora Montse Minguella, que ja fa anys que coordina els diferents cursos de sardanes que s’ofereixen a la ciutat, i que compta amb l’ajuda de la mestra Laia Aran. Segons Minguella, el fet que l’Escola Pia s’hagi sumat al Pla Saltem i Ballem ha facilitat que s’hi puguin desenvolupar els recursos pedagògics que aquest pla d’ensenyament de sardanes a les escoles està treballant des de fa més de trenta anys.

Els escolars ballaran un total de quatre danses: començaran amb el galop d’entrada i tot seguit ballaran dues sardanes de lluïment, que seran ‘Dolça Ester’ de Lluís Alcalà, i ‘Sóc de l’Oest’ de David Esterri. Finalment, també participaran a la sardana de germanor, que es ballarà amb rotllanes concèntriques i en la que s’interpretarà una obra d’estrena dedicada al centenari de l’escriptor Josep Vallverdú, encarregada a Anna Abad.

Comparteix

També t'interessarà