La Paeria demana 7 MEUR a l'Estat i la Generalitat per fer front a la crisi energètica i de personal

ACN
Publicat: 
18-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria demana 7 MEUR a l'Estat i la Generalitat per fer front a la crisi energètica i de personal
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)
  • La Paeria demana 7 MEUR a l'Estat i la Generalitat per fer front a la crisi energètica i de personal
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha demanat ajuda a l'Estat i la Generalitat per fer front a l'augment previst en la despesa energètica i de personal de cara a l'any vinent, a causa de la pujada de preu de la llum i el gas i a l'acord assolit per apujar el sou als funcionaris. La regidoria d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Lleida ha fet càlculs i preveu que aquests augments, sumats a la pujada dels tipus d'interès, suposaran una despesa addicional per a la Paeria de 7 milions d'euros. "La situació és extremadament difícil si no comptem amb una partida extraordinària de Generalitat i Estat", ha reconegut Pueyo, que, tot i això, ha anunciat que congelaran taxes de cara al 2023 per "no agreujar" la situació econòmica de les famílies".

Pueyo ha comparegut aquest dilluns al vespre acompanyat dels tinents d'alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet i Montse Pifarré, per fer públiques algunes mesures relacionades amb les ordenances fiscals i el pressupost municipal per a l'any 2023. El paer en cap ha reconegut que l'Ajuntament de Lleida, com la resta d'ajuntaments, no podrà afrontar tot sol els increments previstos. A Espanya, ha recordat, a les administracions locals els correspon el 14% de despesa pública mentre que la mitjana europea se situa entre el 20% i el 25% i en aquest sentit reclama un millor equilibri en la distribució dels recursos públics.

Pueyo ha destacat que el govern municipal té dues obligacions; per una banda, no agreujar la situació econòmica de les famílies de Lleida congelant les taxes i per l'altra tirar endavant un nou pressupost, tot i ser conscient que el govern municipal d'ERC i Junts està en minoria i que per tant, cal la implicació d'altres grups municipals per aprovar un nou pressupost. En aquest sentit, ha lamentat que en la reunió convocada amb tots els grups per explicar que no hi haurà canvis en els tributs i l'inici de l'elaboració del nou pressupost, el PSC no s'hi hagi presentat.

A més de demanar ajuda per fer front a l'augment de despesa previst de 7 milions d'euros, Pueyo també sol·licita que es flexibilitzin les condicions de retorn dels crèdits ICO per al 2023 i que l'Estat els pagui els 480.000 euros que els deu en concepte de l'IBI de l'arxiu històric des del 2007, entre d'altres.

Comparteix

També t'interessarà