La segona edició de Reeixim L'OESST donarà suport a projectes cooperatius de cinc comarques

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
05-04-2024
Actualitzat: 05-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La segona edició de Reeixim L'OESST donarà suport a projectes cooperatius de cinc comarques
    Peu de foto: 
    Ponent Coopera

Amb l'objectiu de fomentar noves oportunitats laborals al territori, Ponent Coopera i 5 Consells Comarcals de Ponent (Segrià, Garrigues, Urgell, Pla d'Urgell i Noguera) llancen una nova edició del projecte Reeixim L’OESST. Aquesta iniciativa consta d'un programa formatiu gratuït adreçat a aquelles persones interessades en crear una cooperativa, així com d'un sistema de micromecenatge, conegut com a matchfunding, a través de la plataforma Goteo.org. En aquest sistema, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i els consells comarcals participants igualaran les aportacions ciutadanes als projectes emprenedors amb un fons públic de 20.000 €, fins a un màxim de 4.000 € per comarca, amb l'objectiu de distribuir un total de 40.000 € o més entre un màxim de 5 projectes seleccionats segons les bases establertes.

La convocatòria de Reeixim L’OESST està dissenyada per seleccionar 5 projectes guanyadors, un per cada comarca participativa, que podran optar a un finançament de 8.000 € o més a través del procés de micromecenatge, combinant aportacions privades i públiques.

Aquesta segona edició està dirigida a emprenedors i col·lectius amb idees per iniciar un projecte empresarial cooperatiu a les comarques participants de Ponent. El programa formatiu, que començarà el 8 de maig, constarà de 8 sessions virtuals setmanals de tres hores cadascuna. Aquest itinerari se centrarà en l'elaboració del pla d'empresa, amb el suport dels experts de Ponent Coopera, orientant les persones participants en la creació dels seus projectes empresarials sota la forma jurídica de cooperativa i establirà vincles amb l'accés al finançament a través del matchfunding.

Durant els mesos de juliol i agost, s'obrirà el concurs perquè les iniciatives presentin els seus projectes definitius. Un jurat avaluarà i seleccionarà les cinc propostes guanyadores, una per comarca.

Un cop seleccionats els projectes, els guanyadors rebran una formació intensiva i acompanyament durant el mes d'octubre de 2024 per part de la Fundació Goteo, per dissenyar campanyes de comunicació i micromecenatge necessàries per assolir l'objectiu de finançament mínim (almenys 4.000 €) pels seus projectes respectius.

Reeixim L'OESST és una iniciativa promoguda per Ponent Coopera, amb el suport dels Consells Comarcals del Segrià, les Garrigues, l’Urgell, el Pla d'Urgell i la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Leader Ponent.

Comparteix

També t'interessarà