La Xarxa de Museus de Lleida i Aran camina cap a la normalitat

REDACCIÓ
Publicat: 
07-07-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Xarxa de Museus de Lleida i Aran camina cap a la normalitat
  • La Xarxa de Museus de Lleida i Aran camina cap a la normalitat
  • La Xarxa de Museus de Lleida i Aran camina cap a la normalitat
  • La Xarxa de Museus de Lleida i Aran camina cap a la normalitat
  • La Xarxa de Museus de Lleida i Aran camina cap a la normalitat

Amb la reobertura del Museu Diocesà d’Urgell, el dia 1 de juliol, ja són onze dels dotze equipaments de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran els que han reiniciat l’activitat de cara al públic. D’altra banda, els deu museus restants van ampliant el ventall d’activitats que ofereixen al visitant, sempre amb les mesures sanitàries necessàries per garantir una visita segura. L’excepció ha estat el Museu de Lleida, que degut al confinament de la comarca del Segrià i a la demanda de reduir l'activitat social ha suspès la visita dramatitzada “Maymuna, memòries d’una morisca lleidatana” que s’havia de fer aquest diumenge dins del cicle “En clau de dona”.Tot i això, tant el Museu de Lleida com el Museu d’Art Jaume Morera, tots dos a la capital del Segrià, resten oberts al públic mantenint el seu horari habitual.

Pel que fa a les activitats desenvolupades aquests dies, una quinzena de “joves arqueòlegs” participa, del 29 de juny al 10 de juliol, en el taller d’Arqueologia Cota Zero desenvolupat en el marc de l’ excavació arqueològica que el Museu de la Noguera duu a terme al Castell Formós de Balaguer i que forma part d’una de les línies de recerca del museu.

Gràcies al taller en qüestió, que combina un plantejament pedagògic, lúdic i –perquè no– de descobriment de potencials vocacions d’arqueòleg, els inscrits participen en l’excavació i coneixen de primera mà els procediments que apliquen els arqueòlegs en la seva feina.

El Museu de la Conca Dellà ha dut a terme el dissabte una visita teatralitzada al castell de Llordà protagonitzada per l’Esperanceta, la pubilla de Casa Gassia d’Esterri d’Àneu, així com visites guiades al Coll del Titanosaure, de dimecres a diumenge; al Jaciment de petjades de Basturs, el diumenge; al Jaciment d’ous de Suterranya, el dijous, i al castell de Llordà i a l’església romànica de Covet, el divendres.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha continuat dimecres i dissabte les activitats d'etnobotànica amb la passejada “Les Plantes de les Bruixes” i el “Taller de plantes protectores del Pirineu: remeis populars i màgics contra les epidèmies”, el diumenge.

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre ha organitzat la sortida “A l’estiu l’or el busquem al riu”, el dimecres i el dissabte; el paquet “L’or del Segre, a la recerca del somni de Mariam”, el dissabte, i el “Taller d’iniciació a la recerca d’or” de dimarts a diumenge.

El Museu Hidroelèctric de Capdella també ha iniciat les visites guiades, de dijous a diumenge, mentre que el Museu Fàbrica J. Trepat de Tàrrega ha fet una visita guiada aquest diumenge.

Així doncs, a dia d’avui han obert ja les portes el Museu de la Noguera, el Museu de Cervera, el Museu de la Conca Dellà, el Museu de Lleida, el Museu d’Art Jaume Morera, el Museu Tàrrega Urgell, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu Hidroelèctric de Capdella, el Museu de Guissona, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i el Museu Diocesà d’Urgell.

Comparteix

També t'interessarà