Lleida celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un acte dedicat a la diversitat lingüística

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un acte dedicat a la diversitat lingüística
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Avui dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna, l’Ajuntament de Lleida, a través del departament de Drets Civils de la Regidoria de Participació i Drets Civils, en col·laboració amb la Coordinadora de la Gent Gran i el Voluntariat Sènior de Lleida i Comarques, ha organitzat l'acte 'Les llengües, patrimoni de la Humanitat' a les sis de la tarda al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

La iniciativa, impulsada pel professorat i l’alumnat dels tallers lingüístics del Servei d’Acollida Municipal (SAM) i del voluntariat sènior, destaca la riquesa de la diversitat lingüística a Lleida. En aquest esdeveniment, es formaran parelles lingüístiques amb alumnes del SAM i membres del voluntariat sènior, que compartiran frases simbòliques sobre la pau en diferents llengües maternes, com català, castellà, àrab, etong, rus o wòlof.

Amb el lema 'La Pau', els participants expressaran la importància de la convivència pacífica, especialment en un context mundial marcat per conflictes. Les frases simbòliques sobre la pau seran pronunciades en diverses llengües maternes, subratllant així la contribució de la diversitat lingüística a la construcció de la pau.

Lleida ha experimentat un notable increment en la varietat de llengües parlades, passant d'unes 67 el 2006 a prop d'una vuitantena el 2010. Actualment, es calcula que la ciutat compta amb més d'un centenar de llengües en ús, segons estudis en curs.

El tinent d’alcalde de Drets Civils, Carlos Enjuanes, i Josep Llurba, president de la Coordinadora de la Gent Gran i el Voluntariat Sènior de Lleida i Comarques, seran partícips d’aquest esdeveniment, destacant la importància de l’ús de la llengua en la promoció de l’autonomia personal i la inclusió social.

Des del departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida, es destaca la labor en la sensibilització de la ciutadania i l'aplicació dels Drets Humans a la Ciutat, amb especial atenció al dret a la llibertat cultural i lingüística. L'objectiu principal és reconèixer el paper fonamental de la llengua en el desenvolupament personal, la comunicació i la preservació de la identitat cultural.

Amb aquesta iniciativa, Lleida se suma a la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna, dedicat a protegir les 6.000 llengües diferents arreu del món i preservar la diversitat cultural, reconeixent la importància de les llengües maternes com a vector primordial de la identitat cultural.

Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà